verjaardag
Vanille-chocolade sneeuwcupcakes
Enorm schattig voor zo'n kleine hap! Een smeu�ge vanillebasismix voor cupcakes, een chocolade hart en vanilleglazuur... ons besneeuwde cupcake-recept is perfect voor een zoet en magisch moment!
ingrediënten
Voor 12 personen
- 280 g bloem
- 1/2 zak Bakpoeder
- 1 snufje zout
- 2 eieren
- 80 g poedersuiker
- 1 zak Vanillesuiker
- 50 g de poudre d'amandes
- 80 g gesmolten boter
- 10 melk
- 1 vanilleyoghurt
- 200 g choco
- 225 g vloeibare volle room
- 150 g mascarpone
- 3 suikerglazuur
- Quelques gouttes d'arôme vanille
- Colorant bleu
- Blauwe rolfondant
- Witte rolfondant
- Violette fondant
- Blauwe parels
- Krokante witte parels
Voor de vanillecupcakes met chocolade hart
Voor het vanilleglazuur
Voor de decoratie
HOE DOE JE VANILLE-CHOCOLADE SNEEUWCUPCAKES
Materiaal
Spuitmond naar keuze en spuitzak
Koekjessnijder in de vorm van een sneeuwvlok en een ster
Papieren muffinbekers naar keuze en muffinschotel of siliconen muffinvormen
2 kommen
1 grote kom
Elektrische mixer
Spatel
voorbereiding VANILLE-CHOCOLADE SNEEUWCUPCAKESStap voor stap
-
Voor de bereiding van de muffins: begin met het voorverwarmen van de oven op 180 °C.
-
Meng in een grote kom de bloem, het bakpoeder en het zout.
-
Klop in een andere kom de eieren, suiker en vanillesuiker met een elektrische mixer tot het mengsel wit en schuimig wordt.
-
Giet de gesmolten boter erbij en meng met een spatel. Voeg daarna ook de melk en de yoghurt toe.
-
Giet beetje bij beetje het mengsel met bloem, bakpoeder en zout erbij.
-
Vul de muffinvormen tot een derde en smeer de choco erop.
-
Bedek met het resterende deeg en blijf een goede centimeter onder de rand want de cupcakes zullen rijzen.
-
Bak 20 minuten en laat ongeveer 1 uur afkoelen op een rooster.
-
Voor de bereiding van de decoraties van rolfondant: kneed een beetje rolfondant en rol het uit tot een dikte van maximaal 2 tot 3 mm.
-
Druk de vormen uit met behulp van de koekjessnijders en laat ze uitharden op een bord in de koelkast.
-
Details kunnen ook worden toegevoegd met de punt van een mes voordat je ze koel gaat bewaren.
-
Plaats voor het bereiden van het vanilleglazuur de mascarpone, de room en een grote roestvrij stalen of glazen kom gedurende 10 minuten in de vriezer.
-
Giet de room en mascarpone in de kom en klop met een elektrische mixer tot je een stevige slagroom hebt.
-
Voeg de suiker en vanille toe en klop een paar seconden tot alles goed gemend is.
-
Doe de helft van de slagroom in een andere kom en voeg een paar druppels blauwe kleurstof toe.
-
Meng goed.
-
Doe de 2 kleuren slagroom in twee spuitzakken en spuit ze met een draaiende beweging op de cupcakes. Versier met sterren en sneeuwvlokken van rolfondant en met de strooidecoraties van Vahiné.