verjaardag
Zeemeermintaart
Inspiratie nodig voor een originele zeemeerminverjaardagstaart? Hier is h�t trendy en kawaii recept! Een pastelkleurige taart versierd met schelpen, zeemeerminnen, zeesterren, zeepaardjes ... Keimooi en supergoed!
ingrediënten
Voor 8 à 10 personen
- 3 eieren
- 250 g poedersuiker
- 250 g bloem
- 250 g vloeibare volle room 30% MG
- 6 g de Bakpoeder
- 1 theel. d'arôme naturel de vanille
- 400 g witte chocolade
- 135 g vloeibare volle room
- Colorants bleu
- 150 g frambozenjam
- Blauwe rolfondant
- Violette fondant
- Roze fondant
- Suikerglazuur (voor het werkblad)
- Zeemeermin suiker decoratie
- Verjaardagskaarsjes Sirene
- Biscuits Sirène
Voor de biscuit taart met vanille:
Pour la ganache au chocolat blanc
Voor de montage en de decoratie
HOE DOE JE ZEEMEERMINTAART
Materiaal
1 vorm met diameter van 22 cm en 10 cm hoog
Kleine ronde koekjessnijder met een diameter van 4 cm of een gekartelde ring
1 grote kom
2 RVS of glazen kommen
Bakpapier
Deegrol
Elektrische mixer
Spatel
Groot mes
RVS
voorbereiding ZEEMEERMINTAARTStap voor stap
-
Voor de bereiding van de biscuit taart (kan ook de dag ervoor gebakken worden): • Verwarm de oven voor op 160 °C.
-
Zeef het bakpoeder en de bloem samen en bewaar. Zet de room en een RVS kom in de diepvries.
-
Klop de eieren en de suiker met de elektrische mixer gedurende 5 tot 10 minuten totdat de bereiding in volume is verdrievoudigd.
-
Voeg de bloem en het bakpoeder in 3 keer toe en klop elke keer goed.
-
Haal de room uit de vriezer en klop het op om een slagroom te krijgen die niet te stevig is. Voeg dit samen met het vanille-extract toe bij het vorige mengsel.
-
Bedek een vorm met een diameter van 20 cm en een hoogte van minimaal 8 cm met bakpapier.
-
Giet het mengsel erin en bak 60 minuten. Als de cake tijdens het bakken te veel verkleurt, bedek hem dan met aluminiumfolie.
-
Laat 10 minuten afkoelen, duw vervolgens uit op een rooster en bewaar tot het volledig is afgekoeld (minimaal 2 uur).
-
Voor de bereiding van de chocoladeganache (kan de dag ervoor of minstens 2 uur vóór de montage worden bereid): Breek de witte chocolade met een mes en leg deze in een glazen of RVS kom.
-
Verwarm de room tot het begint te koken. Giet de room over de chocolade, wacht een paar seconden en meng dan met een spatel om een gladde ganache te verkrijgen.
-
Voeg geleidelijk enkele druppels blauwe kleurstof toe totdat de gewenste kleur is verkregen. Bedek de ganache met een vershoudfolie en plaats in de koelkast tot wanneer je het weer nodig hebt.
-
Voor de voorbereiding van de decoratie: Rol op een werkblad bedekt met een dunne laag suikerglazuur 1/3 deel van elke kleur rolfondant uit van ongeveer 2 tot 3 mm dik.
-
Druk er cirkels uit met bijvoorbeeld een koekjessnijder of met een gekartelde ring. Bewaar de suikersnoepjes op een vel bakpapier.
-
Voor de montage van de cake: Haal de ganache uit de koelkast.
-
Zodra de cake is afgekoeld, verwijder je het afgeronde deel van de bovenkant met een groot mes zodat het aan de boven- en onderkant terug plat is.
-
Je kunt de cake vervolgens omdraaien zodat je de onderkant hebt (het plattere en gladdere gedeelte), waardoor het gemakkelijker wordt om de ganache aan te brengen.
-
Snijd de cakes in 2 of 3 schijven en smeer de frambozenjam ertussen met een spatel.
-
Bedek de ganachecake met een spatel en strijk de bovenkant en zijkanten glad. Bewaar een kleine hoeveelheid ganache, die zal worden gebruikt om de schubben erop te ""plakken"".
-
Als de ganache te hard wordt, plaats je deze gedurende 5 tot 10 seconden in de magnetron, meng goed om hem los te maken. De ganache moet vrij elastisch blijven.
-
Begin met het plakken van de schubben vanaf de onderkant van de cake en wissel de kleuren af.
-
De schubben moeten elkaar enigszins overlappen. Ga door naar de bovenkant van de cake en vorm een ""gordijn"" van schubben.
-
Leg de Vahiné-decoraties op het ""kale"" deel van de cake, evenals de Vahiné-verjaardagskaarsen.
-
Versier eventueel met een versierde zandkoek in de vorm van een zeemeerminstaart (zie ingrediëntenlijst).