Originele Smiley� chocoladetaart - Recept voor kinderen | Vahiné
Terug naar Recepten

verjaardag

Smiley� Chocoladetaart

Een origineel en superlekker chocolade verjaardagstaartrecept met een goede dosis plezier dankzij de Smiley� Vahin� decoraties en kaarsen ! Een foutloos recept voor een succesvolle verjaardag vol vreugde!

  • 8 à 12 onderdelen
  • 40 Minutenutes
  • Gemiddeld
  • 45 minutes

Materiaal

1 vorm met diameter van 22 cm, 10 cm hoog
Gegibbeld mondstuk, spuitzak
Spatel
Bakpapier
2 grote kommen
1 kleine kom
Elektrische mixer

Stap voor stap

  • Voor de bereiding van de chocoladetaart: begin met het voorverwarmen van de oven op 180 °C.

  • Wrijf de vormen in met boter en bloem, snijd een cirkel in perkamentpapier even groot als de muffinvorm en plaats deze op de bodem ervan.

  • Breek de chocoladereep in grove stukken of gebruik de Vahiné chocoladecouverture.

  • Smelt de chocolade en de in stukken gesneden boter au bain-marie. Bewaar.

  • Scheid het eiwit van de eidooiers.

  • Klop in een grote kom de eierdooiers met de kristalsuiker en de vanillesuiker tot een wit mengsel met een dubbel zo groot volume.

  • Voeg de gezeefde bloem en het bakpoeder toe, meng goed met de mixer op lage snelheid. Doe er vervolgens de gesmolten chocolade bij met een spatel.

  • Klop de eiwitten in een grote kom met de elektrische mixer en voeg ze vervolgens bij het vorige mengsel met een spatel.

  • Giet het mengsel in de vormen en bak ongeveer 40 minuten op 180 °C.

  • Controleer het bakken door met een mes in het midden van de cake te steken. Het moet er droog uitkomen.

  • Laat 10 minuten afkoelen en druk vervolgens de cake uit de vorm op een rooster.

  • Voor de bereiding van de chocoladeganache: breek de chocoladereep of gebruik een spuitpistool en leg alles in een glazen of RVS kom.

  • Verwarm de vloeibare room in een kookpot tot het kookt en giet het dan onmiddellijk op de chocolade.

  • Wacht een paar seconden en meng dan met een spatel tot de chocolade smelt.

  • Plaats de kom even boven de au bain-marie om deze sneller te laten smelten. De ganache moet glad en glanzend zijn.

  • Bedek met vershoudfolie en bewaar minstens 1 uur koel.

  • Om de chocoladetaart in elkaar te zetten, houd je de cake ondersteboven (om het platte oppervlak aan de bovenkant te hebben), en snijd je deze in 2 in de breedte.

  • Smeer de chocolade over het eerste deel van de cake.

  • Dek af door de tweede laag cake erop te leggen.

  • Haal de ganache uit de koelkast en dek de cake af vanaf de bovenkant. Strijk glad met de spatel.

  • Zodra de cake is bedekt en gladgemaakt, doe je de resterende ganache in een spuitzak met een geribbeld mondstuk.

  • Aarzel niet om hem een paar seconden terug in de magnetron te zetten als hij hard geworden is.

  • Spuit kleine roosjes bovenop de cake en decoreer vervolgens met suikerdecoraties en kaarsen.


tip view
Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
Zeemeermintaart
  • Gemiddeld
Verjaardagstaart met vanille
  • Gemiddeld
Smiley Cookies�
  • Eenvoudig
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate