verjaardag
Smiley� Chocoladetaart
Een origineel en superlekker chocolade verjaardagstaartrecept met een goede dosis plezier dankzij de Smiley� Vahin� decoraties en kaarsen ! Een foutloos recept voor een succesvolle verjaardag vol vreugde!
ingrediënten
Voor 8 à 12 personen
- 180 g Donkere chocoladeklompjes
- 180 g boter
- 5 eieren
- 150 g kristalsuiker
- 100 g bloem
- 1 zak Vanillesuiker
- 1/2 zak Bakpoeder
- 150 g choco
- 400 g Donkere chocoladeklompjes
- 200 ml vloeibare volle room
- Verjaardagskaarsjes Smiley
- Smiley Suiker Decoratie
Voor de chocoladetaart
Voor de vulling
Voor de ganachebedekking
Voor de decoratie
HOE DOE JE SMILEY� CHOCOLADETAART
Materiaal
1 vorm met diameter van 22 cm, 10 cm hoog
Gegibbeld mondstuk, spuitzak
Spatel
Bakpapier
2 grote kommen
1 kleine kom
Elektrische mixer
voorbereiding SMILEY� CHOCOLADETAARTStap voor stap
-
Voor de bereiding van de chocoladetaart: begin met het voorverwarmen van de oven op 180 °C.
-
Wrijf de vormen in met boter en bloem, snijd een cirkel in perkamentpapier even groot als de muffinvorm en plaats deze op de bodem ervan.
-
Breek de chocoladereep in grove stukken of gebruik de Vahiné chocoladecouverture.
-
Smelt de chocolade en de in stukken gesneden boter au bain-marie. Bewaar.
-
Scheid het eiwit van de eidooiers.
-
Klop in een grote kom de eierdooiers met de kristalsuiker en de vanillesuiker tot een wit mengsel met een dubbel zo groot volume.
-
Voeg de gezeefde bloem en het bakpoeder toe, meng goed met de mixer op lage snelheid. Doe er vervolgens de gesmolten chocolade bij met een spatel.
-
Klop de eiwitten in een grote kom met de elektrische mixer en voeg ze vervolgens bij het vorige mengsel met een spatel.
-
Giet het mengsel in de vormen en bak ongeveer 40 minuten op 180 °C.
-
Controleer het bakken door met een mes in het midden van de cake te steken. Het moet er droog uitkomen.
-
Laat 10 minuten afkoelen en druk vervolgens de cake uit de vorm op een rooster.
-
Voor de bereiding van de chocoladeganache: breek de chocoladereep of gebruik een spuitpistool en leg alles in een glazen of RVS kom.
-
Verwarm de vloeibare room in een kookpot tot het kookt en giet het dan onmiddellijk op de chocolade.
-
Wacht een paar seconden en meng dan met een spatel tot de chocolade smelt.
-
Plaats de kom even boven de au bain-marie om deze sneller te laten smelten. De ganache moet glad en glanzend zijn.
-
Bedek met vershoudfolie en bewaar minstens 1 uur koel.
-
Om de chocoladetaart in elkaar te zetten, houd je de cake ondersteboven (om het platte oppervlak aan de bovenkant te hebben), en snijd je deze in 2 in de breedte.
-
Smeer de chocolade over het eerste deel van de cake.
-
Dek af door de tweede laag cake erop te leggen.
-
Haal de ganache uit de koelkast en dek de cake af vanaf de bovenkant. Strijk glad met de spatel.
-
Zodra de cake is bedekt en gladgemaakt, doe je de resterende ganache in een spuitzak met een geribbeld mondstuk.
-
Aarzel niet om hem een paar seconden terug in de magnetron te zetten als hij hard geworden is.
-
Spuit kleine roosjes bovenop de cake en decoreer vervolgens met suikerdecoraties en kaarsen.