verjaardag
Verjaardagstaart met vanille
Een heerlijke en verfijnde vanilletaart voor een geweldige verjaardag!
ingrediënten
Voor 6 personen
- 6 eieren
- 125 g suiker
- 125 g boter
- 250 g bloem
- 1 zak Bakpoeder
- 1 liter melk
- 100 g suiker
- 1 zak Vanillesuiker
- 4 eieren
- 100 g maïzena
- 1 zak Vanillesuiker
- 50 g suikerglazuur
- 500 g aardbeien
- 2 poedersuiker
- 1 Perles multicolores
- Bougies effilees
Voor de cake
Voor de banketbakkersroom
Voor de slagroom
Voor de afwerking
HOE DOE JE VERJAARDAGSTAART MET VANILLE
Materiaal
Elektrische mixer
Klopper
Mixer
Rechthoekige mal
voorbereiding VERJAARDAGSTAART MET VANILLEStap voor stap
-
Voor de cake: Verwarm de oven voor op 180 °C (th.6). Klop de eieren met de suikers tot een wit mengsel. Smelt de boter, voeg deze toe aan het mengsel en meng.
-
Voeg de bloem en het bakpoeder toe en roer opnieuw. Boter een rechthoekige vorm in en giet het mengsel erin.
-
Bak ongeveer 30 minuten.
-
Bereid de banketbakkersroom voor: Breng de melk met de suikers aan de kook. Klop de eieren in een kom tot ze wit worden. Voeg maïzena aan het mengsel toe en meng. Als de melk gekookt heeft, giet je deze beetje bij beetje in het ei-maïzenamengsel. Zet terug op laag vuur en roer zonder ophouden totdat het mengsel dikker wordt.
-
Bereid de slagroom: zet op voorhand de kom en de klopper in de vriezer om daarna de slagroom te maken. Klop de slagroom op met de elektrische mixer. Zodra de slagroom dik wordt, voeg je de vanillesuiker van Vahiné toe. Suikerglazuur?
-
Voor de afwerking: Snijd de cake in tweeën en verdeel de helft van de banketbakkersroom over een helft van de cake. Meng de aardbeien met de suiker in een kom. Smeer het over de cake met slagroom, smeer er een nieuwe laag banketbakkersroom over en leg de tweede helft van de cake erop. Bedek de cake met slagroom en veelkleurige parels van Vahiné.
Tips
Maak alle voorbereidingen en wacht tot alles ingetrokken en koud is. Maak dan de cake klaar om te serveren
Product Tips
Gebruik ook eens banketbakkersroom met pistachesmaak.