verjaardag
Smiley Cookies�
Hier is een recept voor koekjes die je doen glimlachen! :) Deze zandkoekjes met amandelen zijn versierd met hun mooiste emoties voor een moment van delen en smullen tussen vrienden of familie. #mjam
ingrediënten
Voor 6 personen
- 220 g bloem
- 50 g Amandelpoeder
- 80 g poedersuiker
- 1 zak Vanillesuiker
- 1 zout
- 150 g zachte boter
- eierdooier
- 150 g Chocolade glazuur
- 70 g vloeibare room
- Gele fondant
- Rode fondant
- Crayon pâtissier noir
Voor de cookies
Voor de chocoladeganache
Voor de decoratie
HOE DOE JE SMILEY COOKIES�
Materiaal
1 ronde of geribbelde koekjessnijder (6 tot 10 cm, afhankelijk van de gewenste grootte)
Spuitzak (optioneel)
2 grote kommen
Spatel
Pan
voorbereiding SMILEY COOKIES�Stap voor stap
-
Bereiding van het zandkoekdeeg voor de koekjes: meng in een grote kom de gezeefde bloem, het amandelpoeder, de suikers en het zout.
-
Snijd de zachte boter in stukjes, doe ze bij in de kom en meng met de vingertoppen tot je een zandige consistentie krijgt.
-
Voeg vervolgens de eierdooier toe, kneed opnieuw tot een bal en strijk dan een beetje plat.
-
Bedek met vershoudfolie en plaats gedurende 1 uur in de koelkast.
-
Voor de bereiding van de chocoladeganache: laat de room koken en giet ze op de chocolade in een kom.
-
Wacht een paar seconden en meng dan met een spatel om een soepele bereiding te verkrijgen.
-
Bedek met vershoudfolie en laat minstens 1 uur afkoelen.
-
De cookies bakken: verwarm de oven voor op 180 °C (th.6)
-
Smeer op een met bloem bestoven werkblad het deeg open tot een dikte van 3 tot 5 mm.
-
Snij de vormen uit met de koekjessnijders en leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier.
-
Draai de schijven om met een vork en bak ongeveer 12 minuten, tot ze goudbruin zijn.
-
Laat ze afkoelen op een rooster.
-
Decoratie en montage: rol het gele rolfondant uit tot een dikte van ongeveer 3 mm.
-
Snijd schijven uit met dezelfde koekjessnijder die wordt gebruikt voor koekjes om de beroemde emoticons na te maken.
-
Knip kleine stukjes rolfondant om de details te maken of teken ze met een Vahiné bakkerspotlood.
-
Leg met behulp van een spuitzak een dunne laag chocolade op een van de koekjes en sluit af met een ander koekje om een sandwich te vormen.
-
Plaats een emoticon op elk koekje en serveer.