tartes tartelettes
Notentaart
Een knapperige taart, gegarneerd met krokante noten. Gemakkelijk en snel te maken, ideaal voor de volle, zoete "last minute" desserts.
ingrediënten
Voor 8 personen
- 200 g bloem
- 50 g basterdsuiker
- 125 g gezouten boter
- 60 g Hazelnootpoeder
- 1 ei
- 2 zak Gepelde walnoten
- 4 zak Gepelde pecannoten
- 200 g suiker
- 70 ml water
- 50 g Glucosestroop
- 20 g boter
- Poudre doree
- Decoratiesterren
Voor het notenbeslag:
Voor de garnering:
HOE DOE JE NOTENTAART
Materiaal
een beslagkom
een taartvorm of 4 kleine
een vork
een koekenpan
een pan
een spatel
voorbereiding NOTENTAARTStap voor stap
-
Het deeg bereiden: meng de boter met de bloem in een beslagkom. Voeg vervolgens de suiker en het hazelnotenpoeder toe. Goed mengen.
-
Voeg het losgeklopte ei toe en kneed het tot een samenhangende bal.
-
Zet het deeg in de koelkast en laat het minimaal 30 minuten rusten.
-
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
-
Beboter en bestrooi de taartvormpjes met bloem, vul ze met een laagje deeg en prik er gaatjes in met een vork.
-
15 min bakken in een oven van 180 °C.
-
Rooster de walnoten in een koekenpan.
-
Maak in een pan de karamel met de suiker en het water. Zodra het mengsel kookt, de glucosestroop toevoegen en wachten tot er een mooie gouden karamelkleur ontstaat.
-
Haal de pan van het vuur, voeg de boter toe, meng het goed en roer daarna rustig de walnoten erdoor.
-
Verdeel het geheel over de vormpjes, bestuif met wat goudpoeder en bestrooi met wat suikersterretjes.