tartes tartelettes
Appeltaart met vanilleroom
Herontdek de traditionele appeltaart, maar met een onderlaag van banketbakkersroom. Makkelijk en snel te maken, val voor deze taart, die heerlijk naar vanille smaakt en smelt op de tong.
ingrediënten
Voor 6 personen
- 1 zandtaartdeeg
- 2 zakken Vanillesuiker uit Madagascar
- 1 Natuurlijk vanille Bourbon aroma
- 4 eieren
- 60 g fijne kristalsuiker
- 50 g bloem
- 1/2 liter melk
- 6 appels
HOE DOE JE APPELTAART MET VANILLEROOM
voorbereiding APPELTAART MET VANILLEROOMStap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 210°C (stand 7). Rol het deeg uit en prik er gaatjes in met een vork. Plaats het deeg op een vel bakpapier in de bakvorm en bedek dit met droge bonen. Laat dit 10 min bakken.
-
Haal het deeg uit de oven en bepoeder het met vanillesuiker. Laat in een pan de melk koken met een vanillestokje, dat van tevoren in de lengte is opengesneden.
-
Meng de eieren en de poedersuiker in een kom. Voeg de bloem toe en de vanillemelk. Giet het in een pan en laat het op zacht vuur, onder voortdurend roeren,koken tot er een dikke crème is gevormd. Af laten koelen.
-
Schil de appels en snijd ze in dunne plakjes. Verdeel de vanillecrème over de taartbodem en verdeel er de appelpartjes overheen. Laat het geheel afkoelen in de koelkast voor u gaat proeven.
Tips
Besprenkel de appelpartjes met citroensap zodat ze niet bruin worden
Product Tips
Voeg 1 koffielepel Vahiné kaneelpoeder toe aan de créme.