tartes tartelettes
Aardbeientaart
Niet te missen recept voor mooie dagen! De aardbeientaart is een eenvoudig en snel recept waaraan iedereen plezier zal beleven
ingrediënten
Voor 6 personen
- 1 gesuikerd taartdeeg
- 1/2 liter melk
- 1 Papuan grand cru Vanilla
- 4 eigelen
- 125 g suiker
- 1 kg aardbeien
- 1 Rode vruchtensaus
- 1 bus slagroom
HOE DOE JE AARDBEIENTAART
Materiaal
Taartbodem
Een handvol gedroogde peulvruchten
Mes
Potten
voorbereiding AARDBEIENTAARTStap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 180°C (th.6).
-
Spreid het deeg uit in een met bakpapier beklede bakvorm. Leg de gedroogde peulvruchten op de taartbodem. Zet de vorm in de oven en laat 10 min bakken. Haal de gedroogde peulvruchten eruit en laat nog 10 min bakken. Haal het deeg uit de oven en laat afkoelen.
-
Maak de patisseriecrème: breng in een pot de melk aan de kook met een vanillestokje dat je vooraf doorgesneden hebt met de punt van een mes.
-
Meng in een andere pot de eigelen, de suiker en de bloem. Giet de warme melk op deze mengeling. Laat indikken op een zacht vuurtje terwijl je voortdurend blijft mengen. Laat afkoelen van zodra de room ingedikt is.
-
Stel de taart samen: Verspreid de patisseriecrème over de taartbodem. Verdeel de gewassen en uitgelekte aardbeien over de crème. Bedek met de rode vruchtensaus en met slagroomroosjes.
Tips
Om blind af te bakken: bedek het deeg met een bakpapier en leg er dan de gedroogde peulvruchten op. Het deeg zal homogener zijn en het zal ook eenvoudiger zijn om de gedroogde peulvruchten eruit te halen.