tartes tartelettes
Romige chocoladetaart
Ontdek het niet te missen recept voor een Vahiné chocoladetaart, romig en smeltend tegelijk. Een waar genot!
ingrediënten
Voor 6 personen
- 250 g bloem
- 50 g Amandelpoeder
- 4 gemalen gember Ducros
- 100 g poedersuiker
- 130 g halfgezouten boter
- 1 eigeel
- 200 g chocolade
- 2 room
- 3 poedersuiker
- 3 eigelen
- 200 g mascarpone
- 1 Gouden suiker
Voor het deeg
Voor de chocoladecrème
Voor de versiering
HOE DOE JE ROMIGE CHOCOLADETAART
Materiaal
Bakpapier
Een handvol gedroogde peulvruchten
voorbereiding ROMIGE CHOCOLADETAARTStap voor stap
-
Bereid het deeg: giet de bloem, het amandelpoeder, het gemberpoeder en de poedersuiker in een mengkom en meng. Maak een put, voeg boter en eigeel toe. Meng en maak er een mooie bal van. Let op: kneed het zanddeeg niet te veel want het kan elastisch worden. Rol het in vershoudfolie en bewaar het 1u in de koelkast.
-
Bak het deeg blind af: verwarm de oven voor op 180°. Spreid het deeg uit tussen twee vellen bakpapier met een dikte van ongeveer 3 mm. Doe het in een vorm en snijd de randjes weg zodat het deeg gelijk is. Leg er een vel bakpapier met witte bonen op en laat het 20 minuten blind bakken.
-
Bereid de chocoladecrème: laat de chocolade met de room smelten in een pot. Klop de suiker op met drie eigelen in een mengkom. Voeg de mascarpone toe, klop goed en voeg de gesmolten chocolade en room toe. Bedek de bodem van het afgekoelde zanddeeg met de room en een spuitzak als je die hebt!
-
Versier de taart: maak een hart met een eetstokje om de vorm te maken en besprenkel met goudbruine suiker van Vahiné !
Tips
Hak de chocolade fijn met een mes zodat hij snel smelt in de room.
Product Tips
Voeg 1 koffielepel Vahiné kaneel toe aan het deeg.