tartes tartelettes
Appeltaart rozenboeket
Maak een van de meest elegante desserts met dit mooie, lekkere recept voor een appeltaart in bloemvorm! Een origineel idee om iets lekkers te geven voor Moederdag, Valentijn of voor een verjaardag.
ingrediënten
Voor 8 personen
- 250 g bloem
- 50 g bruine suiker
- 1 streepje zout
- 130 g boter op kamertemperatuur
- 50 g Amandelchips
- 9 lauw water
- 100 g Amandelpoeder
- 500 g appelcompote (zonder toegevoegde suiker)
- 3 glas water met 2 citroenen
- 7 rode appels
Voor het taartdeeg
Voor de garnituur
HOE DOE JE APPELTAART ROZENBOEKET
Materiaal
1 mengkom
vershoudfolie
Taartbodem
Bakpapier
Vork
Appelboor
Dunschiller
voorbereiding APPELTAART ROZENBOEKETStap voor stap
-
Bereid het deeg. Meng de bloem, de suiker en het zout. Verkruimel de boter eronder met je vingertoppen. Voeg de amandelschilfers toe en dan het water om een bal te maken.
-
Laat deze 30 min rusten in de koelkast.
-
Giet het water en het sap van 2 citroenen in een grote mengkom.
-
Was de appels, snijd ze in twee, haal het klokhuis eruit en snijd ze in zeer fijne stroken zodat het halve cirkels worden. Laat de stroken weken in het citroenwater.
-
Kook de appelstroken 15 min met stoom.
-
Spreid het taartdeeg uit op een bebloemd werkoppervlak. Leg het in een taartvorm en doorprik het met een vork. Bak het 25 min op 180°C.
-
Vorm de rozen door 4 appelstroken naast elkaar te leggen in de lengterichting. Rol ze samen op en duw de basis aan met je vingers. Herhaal dit tot de stroken op zijn.
-
Giet het amandelpoeder en vervolgens ook de appelcompote over de lege taart.
-
Leg de rozen aan de binnenkant en laat opnieuw 15 min bakken op 180°C."
Tips
Je kan de stroken ook rond een pen rollen om het gemakkelijker te maken.
Product Tips
Vervang het amandelpoeder in het deeg door Vahiné notenpoeder.