verjaardagstaarten voor kinderen
Watermeloentaart
De ""watermeloentaart"" met kokos en met Junglesuikerdecoraties: Het is trendy, mooi en heerlijk� Men vindt hem onweerstaanbaar!
ingrediënten
Voor 8 personen
- 500 g bloem
- 1 zak Bakpoeder
- 100 g suiker
- 6 eieren
- 300 ml melk
- 4 eetl. kokosolie
- 2 zakken Gedroogde geraspte kokosnoot
- 2 theel. Colorants en gel
- 80 g Donkere chocoladeklompjes
- 80 vloeibare room
- 100 g poedersuiker
- Quelques Donkere chocoladeklompjes
- Decoratie in de vorm van junglefiguren
- Colorants en gel
Voor de taart
Voor de decoratie
HOE DOE JE WATERMELOENTAART
Materiaal
1 bakvorm
1 spatel
1 garde
1 beslagkom
1 elektrische mixer
1 spuitzak
voorbereiding WATERMELOENTAARTStap voor stap
-
Meng de helft van de: bloem, bakpoeder en de suiker. Voeg 3 eieren toe en 150 ml melk en tenslotte 2 eetlepels kokosolie. Meng goed.
-
Strooi de helft van de geraspte kokosnoot over het mengsel en meng beetje bij beetje. Giet er een koffielepel rode kleurstof bij. Meng het geheel goed en voeg aan het eind 40 g chocoladedruppels toe.
-
Giet het beslag in een ronde beboterde vorm van 20 cm diameter en bak 50 min op 180°C.
-
Herhaal dit met de andere helft van de ingrediënten voor een tweede taart. Laat ze afkoelen.
-
Klop de room tot slagroom. Klop de poedersuiker erbij als het stijf begint te worden.
-
Doe 1/4 van het beslag in een spuitzak en verdeel de rest in tweeën.
-
Kleur druppelsgewijs een helft rood en de andere helft groen met de kleurstof.
-
Zet de 3 spuitzakjes met de verschillende kleuren slagroom in de koelkast.
-
Vewijder de bolle kanten van de taarten, snijd ze dan horizontaal in tweeën.
-
Smeer de 4 lagen in met de rode slagroom. Druk in de bovenste laag wat chocoladedruppels om de pitjes van de watermeloen weer te geven.
-
Bedek de hele zijkant met de groene slagroom.
-
Serveer met een beetje witte slagroom en de jungledecoraties er bovenop.