verjaardagstaarten voor kinderen
Grote donuttaart
Voor een kleurige smakelijke verjaardag, volg het recept!
ingrediënten
Voor 8 personen
- 100 g eieren
- 3 eieren
- 140 g suiker
- 1 zak Vanillesuiker
- 2 roomkaasjes
- 200 g bloem
- 1 zak Bakpoeder
- 100 g Amandelpoeder
- 40 g Chocolade aardbeienblokjes
- 1 handje frambozen
- 1 zak Roze glazuur
- Kaarsjes Happy Birthday
- Kleurenmix
- Blauwe parels
- Roze mini hagelslag
Voor de taart
Voor de decoratie
HOE DOE JE GROTE DONUTTAART
Materiaal
Een tulbandvorm (ong. 24cm Ø)
Een pan
Een garde
Een beslagkom
Een spatel
Een mes
voorbereiding GROTE DONUTTAARTStap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Laat de boter smelten in een pan, zet apart.
-
Klop in een grote beslagkom de eieren en de suikers tot het mengsel wit en schuimig wordt. Voeg dan de roomkaas toe.
-
Meng het bakpoeder en de gezeefde bloem met een spatel voorzichtig door elkaar. Meng daarna het amandelmeel erdoor.
-
Giet er zachtjes de gesmolten boter in en roer tot een homogene massa is verkregen.
-
Om het af te maken, voeg de choco-aardbeiendruppels toe en meng ze erdoor.
-
Beboter en bebloem een bakblik en giet er het beslag in. Leg op de oppervlakte enkele frambozen en druk ze licht aan.
-
Bak in het midden van de oven gedurende ongeveer 30 tot 35 minuten. Prik met het lemmet van een mes in de taart, hij moet droog zijn als u hem eruit haalt. Laat afkoelen en haal dan de taart uit de vorm.
-
Verwarm de roze fondant volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bekleed de taart en decoreer met de gekleurde hagelslag.
-
Kaarsjes erop … en klaar!