verjaardagstaarten voor kinderen
Rijdende trein-taart
Stap in om naar de heerlijkste landen te reizen met deze originele taart in de vorm van een trein !
ingrediënten
Voor 8 personen
- 3 eieren
- 75 g suiker
- 75 g bloem
- 1 zout
- 1 Natuurlijk vanille aroma
- 50 g Amandelpoeder
- Chocopasta
- 2 zakken Wit glazuur
- 1 pot Regenboogmix
- 6 rolletjes drop
HOE DOE JE RIJDENDE TREIN-TAART
Materiaal
Elektrische mixer
Bakplaat
Bakpapier
Een grote houten prikker
voorbereiding RIJDENDE TREIN-TAARTStap voor stap
-
Bereiding en bakken van het biscuitdeeg: Verwarm de oven voor op 180°C (stand 6). Breek 3 eieren en scheid in dooiers en eiwitten in twee kommen. Klop met een elektrische mixer de dooiers met 75 g suiker tot een lichte mousse ontstaat. Voeg 75 g bloem, een snufje zout, het vanillearoma en 50 g amandelmeel toe. Meng alles goed. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en meng ze voorzichtig door het beslag. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep het beslag erop. Bak het ongeveer 15 min in een hete oven en blijf opletten of het beslag niet te donker wordt. Haal uit de oven en laat het lauw worden. Haal het bakpapier er voozichtig af zonder het biscuit te beschadigen.
-
Garneer het dessert: Besmeer het biscuit met de chocopasta en rol hem op. Maak het witte glazuur volgens de aanwijzingen op de achterzijde van de verpakking en bedek de hele rol hiermee. Decoreer met de minikleurenflakes. Doe dit als het glazuur nog zacht is, dan plakken ze beter.
-
Maak en decoreer nu uw trein: Snijd de rol in 3 gelijke delen. Steek er een lange houten prikker in om de rollen bij elkaar te houden. Plaats de rollen: Maak met de dropjes de wielen en serveer!
Tips
Als de cake uit de oven komt, rol hem dan op in een vochtige theedoek zodat hij minder snel breekt.
Product Tips
Vervang de amandelmeel door hazelnotenmeel van Vahinè.