candlemas en mardi gras
Pannenkoekentaart
De pannenkoekentaart: een smakelijke manier om de gasten te verrassen voor Maria-Lichtmis!
ingrediënten
Voor 8 personen
- 500 g bloem
- 1 Bakpoeder
- 5 eieren
- 80 g gesmolten boter
- 70 g suiker
- 100 melk
- 2
- Bakolie
- 1 pot chocoladepasta
- 1 zak Ti Coco
- 1 Regenboog parels
HOE DOE JE PANNENKOEKENTAART
Materiaal
1 grote kom
Klopper
Pannenkoekenpan
voorbereiding PANNENKOEKENTAARTStap voor stap
-
Bereid het pannenkoekenbeslag voor: Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje. Voeg 3 eieren, boter en vanillesuiker toe en meng met een beetje melk. Giet vervolgens de rest van de melk geleidelijk erbij terwijl je het mengsel opklopt tot een goede consistentie. Dek je deeg af en bewaar op kamertemperatuur gedurende 1 uur.
-
Bak de pannenkoeken: Meng na de rustperiode het beslag en voeg een beetje melk toe indien het te dik is. Bak je pannenkoeken met een beetje olie en stapel ze op een bord.
-
Versier de pannenkoeken: Smeer op elke pannenkoek een beetje choco en stapel ze op een bord tot je de gewenste hoogte hebt bereikt. Werk af met een paar toefjes slagroom, bezaaid met veelkleurige parels.
Tips
Giet het pannenkoekenbeslag in de pan als deze heet is. Het beslag moet onmiddellijk beginnen te stollen.