Pannenkoekentaart - Recept | Vahiné
Terug naar Recepten

candlemas en mardi gras

Pannenkoekentaart

De pannenkoekentaart: een smakelijke manier om de gasten te verrassen voor Maria-Lichtmis!

  • 8 onderdelen
  • 140 Minuten
  • Eenvoudig
  • 30min

Materiaal

1 grote kom
Klopper
Pannenkoekenpan

Stap voor stap

  • Bereid het pannenkoekenbeslag voor: Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje. Voeg 3 eieren, boter en vanillesuiker toe en meng met een beetje melk. Giet vervolgens de rest van de melk geleidelijk erbij terwijl je het mengsel opklopt tot een goede consistentie. Dek je deeg af en bewaar op kamertemperatuur gedurende 1 uur.

  • Bak de pannenkoeken: Meng na de rustperiode het beslag en voeg een beetje melk toe indien het te dik is. Bak je pannenkoeken met een beetje olie en stapel ze op een bord.

  • Versier de pannenkoeken: Smeer op elke pannenkoek een beetje choco en stapel ze op een bord tot je de gewenste hoogte hebt bereikt. Werk af met een paar toefjes slagroom, bezaaid met veelkleurige parels.


tip view
Tips

Tips

Giet het pannenkoekenbeslag in de pan als deze heet is. Het beslag moet onmiddellijk beginnen te stollen.

Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
Maki-pannenkoeken
  • Eenvoudig
Pannenkoekenwraps
  • Eenvoudig
Luikse wafels
  • Eenvoudig
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate