candlemas en mardi gras
Pannenkoekenwraps
Het is Maria-Lichtmis: maak originele en lekkere pannenkoeken in de vorm van kleine wraps!
ingrediënten
Voor 6 personen
- 250 g bloem
- 3 eieren en 3 eierdooiers
- 3 zakken Vanillesuiker uit Madagascar
- 25 melk
- 250 g mascarpone
- 50 g suiker
- 1 Natuurlijk vanille aroma
- Bakolie
- 1 Sundae Karamel met melk
- 1 Vermicelles saveur chocolat
Voor het pannenkoekenbeslag
Voor de mascarponeroom
HOE DOE JE PANNENKOEKENWRAPS
Materiaal
Pan
1 grote kom
Klopper
voorbereiding PANNENKOEKENWRAPSStap voor stap
-
Bereid het pannenkoekenbeslag: Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje. Voeg 3 eieren, boter en vanillesuiker toe en meng met een beetje melk. Giet vervolgens de rest van de melk geleidelijk erbij terwijl je het mengsel opklopt tot een goede consistentie. Dek je deeg af en bewaar op kamertemperatuur gedurende 1 uur.
-
Maak ondertussen de mascarponeroom: Klop in een kom 3 eierdooiers met 50 g suiker tot een schuimig mengsel. Roer de mascarpone en meng het beetje bij beetje door deze bereiding door goed te roeren. Voeg als laatste het vloeibare vanillearoma van Vahiné toe.
-
Bak de pannenkoeken: Meng na de rustperiode het beslag en voeg een beetje melk toe indien het te dik is. Bak je pannenkoeken met een beetje olie en stapel ze op een bord.
-
Garneer en decoreer de pannenkoeken: garneer de pannenkoeken met dit mascarponemengsel, voeg de karamelsaus toe en rol de pannenkoek op een hoorntje. Bestrooi het oppervlak met chocoladehagelslag en klaar is Kees!
Tips
Maak dunne pannenkoeken zodat ze niet breken wanneer je ze rolt.
Product Tips
Vervang de mascarponeroom door een vanillebanketbakkersroom van Vahinè.