candlemas en mardi gras
Maki-pannenkoeken
Ontdek ons recept voor maki-pannenkoeken. Rol je pannenkoeken op en laat je creativiteit de vrije loop voor een versiering waarbij het water j in de mond loopt!
ingrediënten
Voor 6 personen
- 250 g bloem
- 4 eieren
- 1 zak Vanillesuiker
- 50 melk
- 15 water
- 100 g ronde rijst
- 1 Vanilla grand cru uit Madagascar
- 1 liter volle melk
- 80 g poedersuiker
- 1 Natuurlijk vanille Bourbon aroma
- 1 pakje verse frambozen
- Karamelsaus met zoute botersmaak
- Frambozensaus
- Sundae melkchocolade
HOE DOE JE MAKI-PANNENKOEKEN
Materiaal
1 grote kom
Klopper
Pan
Koekenpan
Vershoudfolie
Pan
voorbereiding MAKI-PANNENKOEKENStap voor stap
-
Bereid het pannenkoekenbeslag: Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje. Voeg de eieren, boter en vanillesuiker toe en meng met een beetje melk. Giet vervolgens de rest van de melk geleidelijk erbij terwijl je het mengsel opklopt tot een goede consistentie. Dek je beslag af en bewaar op kamertemperatuur gedurende 1 uur.
-
Bereid de rijstpap voor: Kook 15 cl water in een pan en giet de rijst erbij. Laat ongeveer 5 minuten koken tot het water is verdampt. Snijd de vanillestok doormidden, verwijder de zaadjes met een mes en neem dit op in de bereiding met de vanillestok, de melk en de suiker. Breng aan de kook. Zet het vuur vervolgens op de laagste stand, plaats het deksel erop en kook 40 minuten.
-
Roer af en toe zodat de rijst niet aan de bodem van de pan kleeft.
-
Bereid de rijstpap voor: Kook 15 cl water in een pan en giet de rijst erbij. Laat ongeveer 5 minuten koken tot het water is verdampt. Snijd de vanillestok doormidden, verwijder de zaadjes met een mes en voeg deze toe aan de bereiding met de vanillestok, de melk en de suiker. Breng aan de kook. Zet het vuur vervolgens op de laatste stand, plaats het deksel erop en kook 40 minuten.
-
Roer af en toe zodat de rijst niet aan de bodem van de pan kleeft.
-
Garneer en versier je maki's: Garneer je rijstpannenkoekjes met melk en rol deze rollen in vershoudfolie. Houd ze minstens 4 uur koel zodat ze goed intrekken. Verwijder vervolgens de folie en snijd in kleine stukjes om maki's te vormen. Plaats op elke maki een verse framboos.
-
Zet bij het serveren dips voor je maki klaar met Vahiné-toppings: chocolade, karamel, framboos, mango ....
-
Je kunt ook een pannenkoekentaart maken met chocolade. Bestrooi ze met geraspte kokosschilfers en leg je maki's op de taart!
Tips
Serveer de maki's op een klein Japans bord.
Product Tips
Voeg 1 eetlepel Vahinè-kaneel toe in het pannenkoekenbeslag.