Luikse wafels - recept | Vahiné
Terug naar Recepten

candlemas en mardi gras

Luikse wafels

Een onmisbaar recept dat je zeker moet proeven. Ontdek onze lekkere Luikse wafels, zacht vanbinnen en krokant vanbuiten, die je smaakpapillen naar Belgi� zullen doen verlangen!

  • 6 à 8 onderdelen
  • 30 Minuten
  • Eenvoudig
  • 4/5 min

Materiaal

1 grote kom

Stap voor stap

  • Doe de bloem in een kom.

  • Los de bakkersgist op in de warme melk en laat het een paar minuten zwellen.

  • Voeg de bruine suiker en het zout toe aan de bloem.

  • Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren. Voeg de melk en de bakkersgist toe.

  • Meng goed. Het deeg is dik, maar je moet het bewerken om het te verzachten.

  • Vorm een bal en laat 30 minuten staan.

  • Voeg vervolgens de gesmolten boter en de parelsuiker toe. Laat het deeg nog een goed uur rusten.

  • Vorm deegballen van ongeveer 100 g, plet ze lichtjes en leg ze in het warme wafelijzer.

  • Laat gedurende 4/5 minuten bakken, bestrooi met de driekleurige chocobolletjes en eet het warm op!


tip view
Tips

Tips

Laat het deeg zo lang mogelijk rusten.

tip view
Product Tips

Product Tips

Laat het deeg zo lang mogelijk rusten. Voeg een snufje kaneelpoeder van Vahinè toe.

Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
Maki-pannenkoeken
  • Eenvoudig
Pannenkoekentaart
  • Eenvoudig
Pannenkoekenwraps
  • Eenvoudig
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate