candlemas en mardi gras
Luikse wafels
Een onmisbaar recept dat je zeker moet proeven. Ontdek onze lekkere Luikse wafels, zacht vanbinnen en krokant vanbuiten, die je smaakpapillen naar Belgi� zullen doen verlangen!
ingrediënten
Voor 6 à 8 personen
- 375 g bloem
- 1 zak Levure du Boulanger Super active
- 20 warme melk
- 2 pakken lichtbruine suiker
- 1 snufje zout
- 2 eieren
- 150 g gesmolten boter
- 1 Parelsuiker
- 1 3 knisper chocochips
Stap 1
HOE DOE JE LUIKSE WAFELS
Materiaal
1 grote kom
voorbereiding LUIKSE WAFELSStap voor stap
-
Doe de bloem in een kom.
-
Los de bakkersgist op in de warme melk en laat het een paar minuten zwellen.
-
Voeg de bruine suiker en het zout toe aan de bloem.
-
Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren. Voeg de melk en de bakkersgist toe.
-
Meng goed. Het deeg is dik, maar je moet het bewerken om het te verzachten.
-
Vorm een bal en laat 30 minuten staan.
-
Voeg vervolgens de gesmolten boter en de parelsuiker toe. Laat het deeg nog een goed uur rusten.
-
Vorm deegballen van ongeveer 100 g, plet ze lichtjes en leg ze in het warme wafelijzer.
-
Laat gedurende 4/5 minuten bakken, bestrooi met de driekleurige chocobolletjes en eet het warm op!
Tips
Laat het deeg zo lang mogelijk rusten.
Product Tips
Laat het deeg zo lang mogelijk rusten. Voeg een snufje kaneelpoeder van Vahinè toe.