candlemas en mardi gras
Carnavalbeignets
Wat is beter op Vastenavond dan traditionele beignets te eten? De beignets, ook bekend als donuts of oorschelpen (afhankelijk van de regio), verspreiden een zoete geur van oranjebloesem en zijn besprenkeld met suikerglazuur. Ontdek ons makkelijke beignetrecept, natuurlijk op te eten in carnavalskostuum!
ingrediënten
Voor 5 à 6 personen
- 250 g bloem
- 1 de Bakpoeder BIO
- 60 g poedersuiker
- 2 snufjes zout
- 3 eieren
- 3 cuil. à soupe d' Oranjebloesem aroma BIO
- 50 g roomboter
- 1 liter frituurolie
- Suikerglazuur
stap 1
HOE DOE JE CARNAVALBEIGNETS
Materiaal
2 kleine kommen
Mes
Pan
Bord
Keukenrol
voorbereiding CARNAVALBEIGNETSStap voor stap
-
Meng de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout.
-
Meng tegelijkertijd de eieren en het oranjebloesemaroma.
-
Giet de eieren bij het bloemmengsel en meng goed. Voeg de boter toe.
-
Laat het deeg anderhalf uur rusten op kamertemperatuur.
-
Bebloem een werkblad en spreid het deeg (wees voorzichtig, het is erg plakkerig, voeg bloem toe om het goed te kunnen spreiden).
-
Snijd ruiten in de pasta en maak een inkeping in het midden ervan. Laat het op deze manier of steek een van de punten in het gat.
-
Verhit de olie in een pan tot 190 °C (als je geen thermometer hebt, test je gewoon de hitte door een klein stukje deeg erin te laten vallen: het moet naar de oppervlakte stijgen en er moeten veel bellen rond hangen).
-
Plaats er 2 beignets in, laat ze bruinen en haal ze er terug uit.
-
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
Herhaal deze handeling tot alle beignets op zijn.
-
Bestrooi met een goede dosis suikerglazuur en geniet onmiddellijk.