cupcakes kleine taarten
Zachte scones met BIO rozijnen
Ken je scones? Een recept uit het Verenigd Koninkrijk waarmee je de hele familie blij maakt aan het ontbijt!
ingrediënten
Voor 4 personen
- 200 g T55 bloem
- 50 g volkoren bloem
- 1 zak Bakpoeder BIO
- 1 suiker
- 1/4 zout
- 15 melk
- 1/2 zak Rozijnen BIO
- 50 g boter
- 1 eigeel voor een goudgele toplaag
HOE DOE JE ZACHTE SCONES MET BIO ROZIJNEN
Materiaal
Bakvorm
Vork
Mes
Bakpapier
Ovenplaat
Keukenkwast
voorbereiding ZACHTE SCONES MET BIO ROZIJNENStap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 180° (th. 6). Meng de bloem met het gistr, de suiker en het zout in een ovenschaal en maak er een kuiltje in.
-
Meng hier de zachte boter in met een vork en vervolgens ook de melk. Voeg de rozijnen toe en kneed snel.
-
Wanneer het deeg niet meer kleeft, spreid je het uit met een dikte van 3 cm en snijd je er scones uit met een diameter van 5 cm.
-
Leg ze op een plaat met bakpapier en bestrijk ze met eigeel.
-
Plaats ze 15-20 min in de oven tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat afkoelen op een rooster.