Scones met BIO rozijnen en sinaasappel - Recept | Vahiné
Terug naar Recepten

cupcakes kleine taarten

Zachte scones met BIO rozijnen

Ken je scones? Een recept uit het Verenigd Koninkrijk waarmee je de hele familie blij maakt aan het ontbijt!

  • 4 onderdelen
  • 15 Minuten
  • Gemiddeld
  • 20 min de cuisson

Materiaal

Bakvorm
Vork
Mes
Bakpapier
Ovenplaat
Keukenkwast

Stap voor stap

  • Verwarm de oven voor op 180° (th. 6). Meng de bloem met het gistr, de suiker en het zout in een ovenschaal en maak er een kuiltje in.

  • Meng hier de zachte boter in met een vork en vervolgens ook de melk. Voeg de rozijnen toe en kneed snel.

  • Wanneer het deeg niet meer kleeft, spreid je het uit met een dikte van 3 cm en snijd je er scones uit met een diameter van 5 cm.

  • Leg ze op een plaat met bakpapier en bestrijk ze met eigeel.

  • Plaats ze 15-20 min in de oven tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat afkoelen op een rooster.


Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate