tartes tartelettes
Appel-rozijnentaartjes met amandelstukjes
Een origineel en smakelijk taartje met knapperige amandelstukjes. Een makkelijk en snel te maken dessert, succes verzekerd!
ingrediënten
Voor 6 personen
- 50 g Geschilde amandelen
- 1 pakje bladerdeeg
- 30 g Amandelpoeder
- 4 appels
- 50 g Rozijnen
- 1 Gousses de Vanille en poudre sucrees
- 30 g boter
HOE DOE JE APPEL-ROZIJNENTAARTJES MET AMANDELSTUKJES
Materiaal
Taartvorm of 4 kleine taartvormpjes.
Vijzel
voorbereiding APPEL-ROZIJNENTAARTJES MET AMANDELSTUKJESStap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 180°C (stand 6).
-
Verkruimel de amandelen met behulp van een stamper.
-
Verdeel het over een taartvorm of 4 kleine taartvormpjes. Bestrooi de bodem met amandelpoeder.
-
Schil de appels en snijd ze in plakjes. Verdeel ze vervolgens over het deeg. Bestrooi met de gebroken amandelen, de rozijnen en vanillesuiker. Verdeel er kleine stukjes boter over.
-
Bak 30 min. tot de taartjes goudbruin zijn.
Tips
Verdeel de boter goed over de stukjes appel zodat ze mooi bruin worden.
Product Tips
Vervang het amandelmeel door walnotenmeel en hele noten van Vahiné