tartes tartelettes
Aardbeientaart met speculoos
De tijdloze en smakelijke taart met zijn bodem van speculoos! Omdat de taart niet gebakken hoeft te worden, is deze supermakkelijk om te maken! Een uniek taartrecept waar u niet omheen kunt. Om zorgvuldig bij uw klassiekers te bewaren. :)
ingrediënten
Voor 8 personen
- 100 g zachte boter
- 300 g speculoos
- 500 g mascarpone
- 2 zakken de Vanillesuiker
- 70 g poedersuiker
- 1 kg aardbeien
- 1 bosje verse munt
HOE DOE JE AARDBEIENTAART MET SPECULOOS
Materiaal
Taartvorm
Mixer of keukenmachine
1 mengkom
voorbereiding AARDBEIENTAART MET SPECULOOSStap voor stap
-
maak de koekjes met de hand of de keukenmachine fijn tot er geen grote stukken meer in zitten. Meng de koekkruimels met de boter, met de handen, tot je er een bal van kunt vormen.
-
Verdeel het mengsel over de bodem van een taartvorm van 28 cm diameter. Maak de bodem van de taart met de onderkant van een glas plat, druk goed aan en zet het dan 40 minuten in de koelkast.
-
Meng de mascarpone, de Vahiné vanillesuiker en de poedersuiker in een kom en schep het mengsel op de taartbodem. Snijd de aardbeien in tweeën en druk ze stevig op de vulling.
-
Decoreer de taart met de muntblaadjes of met eetbare bloemen.
-
Zet het geheel nog eens 20 minuten in de koelkast en u kunt het serveren!
Tips
Mix de speculoos direct met de boter en de suiker op kamertemperatuur en laat de taart glanzen met een zakje Vahiné glazuur
Product Tips
Faites briller la tarte avec un sachet de nappage pâtissiers Vahiné.