taarten cake
Layer cake met rode vruchten
Een zachte, lichte biscuit, gevuld met frambozensaus en overdekt met een glazuur van roze mascarponecr�me. Een 100% girly verjaardagstaart!
ingrediënten
Voor 12 personen
- 1 boter voor de bakvorm
- 375 g boter
- 370 g poedersuiker
- 1 zak Vanillesuiker
- 6 eieren
- 375 g bloem
- 1 zak Bakpoeder
- 1 fles Frambozensaus
- 400 g mascarpone
- 125 g boter
- 300 g poedersuiker
- 2 rode Vahiné voedingskleurstof
- 1
- 1 Decoratie van suiker bloemen
- 1 Regenboog parels
- 1 Glitterkaarsjes prinses
Voor het biscuit:
HOE DOE JE LAYER CAKE MET RODE VRUCHTEN
Materiaal
1 mengkom
Pot
Elektrische klopper
Hoge taartvorm
Mes
Pannenlikker
Rooster
voorbereiding LAYER CAKE MET RODE VRUCHTENStap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 180°C. (Th.6). Beboter de bakvorm en houd koel.
-
Laat de boter smelten in een pot. Voeg de verschillende soorten suiker toe en klop met een elektrische klopper.
-
Scheid de eiwitten van de eigelen.
-
Voeg de eigelen één voor één toe aan de bereiding terwijl je goed klopt.
-
Giet de gezeefde bloem en het bakpoeder erbij. Meng.
-
Klop de eiwitten, met een snuifje zout, op tot schuim in een mengkom.
-
Meng de eiwitten voorzichtig onder de bereiding. Giet het deeg in een bakvorm.
-
Zet ongeveer 50 minuten in de oven. Ontvorm en laat de taart op een rooster afkoelen.
-
Snijd de taart in drie lagen in de lengterichting; u bekomt 3 gelijke taartcirkels.
-
Plaats een taartcirkel op een opdienschotel, doe er frambozensaus op, leg er een tweede cirkel op en voeg frambozenconfituur toe. Sluit de taart.
-
Giet de mascarpone in een mengkom en maak hem zacht met de klopper. Voeg de poedersuiker, de boter en de rode kleurstof toe. Bedek de taart met crème en maak glad met een spatel.
-
Breng hartjes of bloemetjes aan en besprenkel met meerkleurige parels van Vahiné.
-
Laat 2 uur rusten op een koele plaats.