taarten cake
Glutenvrije chocoladetaart
Met deze glutenvrije chocoladetaart snoept u op een gezonde manier. Ze is niet alleen heerlijk, maar ook eenvoudig te maken!
ingrediënten
Voor 6 personen
- 200 g zwarte chocolade
- 70 g halfgezouten boter
- 70 g suiker
- 4 eieren
- 70 g rijstmeel
- 1 boter voor de bakvorm
HOE DOE JE GLUTENVRIJE CHOCOLADETAART
Materiaal
1 mengkom
1 klopper
Bakvorm
voorbereiding GLUTENVRIJE CHOCOLADETAARTStap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 180°C (th.6).
-
Laat de chocolade en de boter samen smelten op een zacht vuurtje.
-
Giet de suiker in een mengkom en voeg de eieren toe. Klop op met een klopper tot je een goed schuimende mengeling krijgt.
-
Voeg de chocolade en vervolgens het rijstmeel toe. Meng goed.
-
Beboter een bakvorm en giet de bereiding erin.
-
Zet een dertigtal minuten in de oven.
Tips
Als je geen gat wil maken in de taart bij het controleren of ze gaar is, dan kan je er ook in prikken met een ongekookte spaghettisliert om de temperatuur te controleren.
Product Tips
Voeg een zakje Vahiné vanillesuiker toe.