taarten cake
Chocolade verjaardagstaart
Het niet te missen recept voor een verjaardagstaart zonder bloem voor chocoladeliefhebbers! Een zachte, romige chocoladetaart binnenin, overheerlijk aan de buitenkant met zijn glazuur van pure chocolade voor een 100% geslaagde verjaardag! Naar smaak te versieren met hagelslag en gekleurde kaarsen... Dit cadeau zal mensen sowieso blij maken!
ingrediënten
Voor 8 personen
- 200 g zwarte patisseriechocolade
- 120 g boter
- 8 eigelen
- 1 theel. Natuurlijk vanille aroma
- 10 eiwitten
- 1 streepje zout
- 180 g suiker
- 200 g couverturechocolade
- 20 volle room
- 30 g boter
- 4 eetl. smeerpasta
- Vermicelles saveur chocolat
- Lange kaarsjes
- Regenboog hagelslag
Voor de chocoladebiscuit:
Voor het glazuur:
Voor de ganache:
Voor de versiering:
HOE DOE JE CHOCOLADE VERJAARDAGSTAART
Materiaal
2 mengkommen
1 pot
Elektrische klopper
1 hoge taartvorm
Mes
1 Spatel
Pannenlikker
voorbereiding CHOCOLADE VERJAARDAGSTAARTStap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 180°C. (Th.6)
-
Laat in een pot de chocolade en de boter smelten op een zacht vuurtje.
-
Meng de eigelen met de mengeling van chocolade en gesmolten boter in een mengkom en voeg dan het vanillearoma toe.
-
Klop de eiwitten, samen met een snuifje zout, op tot schuim in een mengkom. Voeg dan geleidelijk aan de suiker toe terwijl je klopt tot de eiwitten stevig en ingedikt zijn, maar wel nog glad en glanzend.
-
Meng 1/3 van de opgeklopte eiwitten met de chocolademengeling om deze zachter te maken. Zodra de eiwitten goed opgenomen zijn, voeg je de rest toe.
-
Verdeel de chocoladetaart over een beboterde grote, hoge bakvorm van 22/24 cm en zet ongeveer 35/40 minuten in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster wanneer ze uit de oven komt.
-
Maak het glazuur. Giet de room in een pot en breng aan de kook. Giet de chocolade in een mengkom. Voeg al roerend de kokende room toe, de chocolade moet volledig gesmolten zijn. Voeg de boter in stukken toe, deze zal uw glazuur glad en glanzend maken.
-
Snijd de verjaardagstaart in drie delen in de lengterichting. Plaats het onderste deel op een schotel. Besmeer met 2 eetlepels smeerpasta. Voeg een tweede schijf van het gebak toe, besmeer opnieuw met 2 lepels smeerpasta. Maak de taart dicht.
-
Nappeer de taart met chocoladeglazuur. Strijk de zijkanten glad met een spatel. Laat 2 uur rusten op een koele plaats.
-
Breng voor het opdienen de Vahiné decoraties aan naar smaak om de chocolade verjaardagstaart nog mooier te maken! Zet er kaarsen op en laat het feest beginnen!"