taarten cake
Cake met verborgen chocoladekern
Deze cake is even mooi als lekker. Dankzij de verrassing binnenin is deze cake een ideaal geschenk!
ingrediënten
Voor 8 personen
- 1 yoghurt
- 125 g suiker
- 1 1 Vanillestokje
- 2 grote eieren
- 60 g olie
- 180 g bloem
- 1 Bakpoeder
- 60 g Amandelpoeder
- 1 Vloeibare voedselkleurstoffen
- 1 potje yoghurt
- 125 g suiker
- 2 grote eieren
- 60 g olie
- 180 g bloem
- 1 Bakpoeder
- 60 g Amandelpoeder
- 2 à 3 Cacaopoeder
Voor het deeg met verborgen binnenkant:
Voor het deeg van het chocoladegebak:
HOE DOE JE CAKE MET VERBORGEN CHOCOLADEKERN
Materiaal
Bakvorm
voorbereiding CAKE MET VERBORGEN CHOCOLADEKERNStap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 180°C (th.6).
-
Maak het deeg met de verborgen kern: meng in een mengkom de yoghurt met de suiker en de vulling van een Vahiné vanillestokje. Voeg de eieren en de olie toe. Meng en doe er dan de bloem met het bakpoeder en het amandelpoeder bij. Klop tot je een homogene massa krijgt. Voeg de Vahiné voedingskleurstof toe tot je de gewenste kleur krijgt.
-
Doe het deeg in een beboterde cakevorm (van dezelfde grootte als degene die je gaat gebruiken voor de chocoladecake), laat ongeveer 30 minuten bakken. Laat afkoelen en snijd de cake in stukken van ongeveer 1,5 cm dikte. Snijd harten uit met een uitsteekvorm. Leg ze naast elkaar op een vershoudfolie, dicht bij elkaar over de hele lengte van de bakvorm. Rol strak in vershoudfolie en zet 1 uur of langer in de diepvries.
-
Maak het deeg voor de chocoladecake: klop de yoghurt in een mengkom samen met de suiker, voeg dan de eieren en de olie toe. Meng en doe er dan de bloem met het bakpoeder, het amandelpoeder en de cacao onder. Klop tot je een homogene bereiding krijgt.
-
Giet de helft van het deeg in de bodem van een beboterde en bebloemde bakvorm, doe er dan de rol voor het midden in (punt naar boven). Giet de rest van het deeg erover. Zet 35 min in de oven. Laat de cake rusten voor je ze ontvormt, keer ze om, laat afkoelen en snijd in stukken. "