taarten cake
Chocolade-notenfondant
Natuurlijk is het leuk om de paashaas achterna te zitten, maar wel vermoeiend. Maar een dessert vol chocolade maken, dat is eenvoudig :p
ingrediënten
Voor 6 personen
- 150 g zwarte chocolade
- 2 eieren
- 60 g bruine suiker
- 40 g Vahiné poeder van volledige noten
- 90 g appelcompote
- Kleine eitjes als versiering
HOE DOE JE CHOCOLADE-NOTENFONDANT
Materiaal
Een kom
Een mengkom
Een pot
6 muffinvormen in silicone
voorbereiding CHOCOLADE-NOTENFONDANTStap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 200°C (th. 6).
-
Meng de eieren met de suiker in een kom.
-
Laat de chocolade smelten au bain-marie, doe hem in een kom zodra hij gesmolten is en meng opnieuw.
-
Giet eerst de appelcompote en dan het notenpoeder erbij terwijl je blijft roeren.
-
Verdeel het deeg over 6 individuele siliconen bakvormen (of klassieke beboterde en bebloemde vormen).
-
Laat 7 min bakken als je ze graag fondant wil (onmiddellijk opeten) of 10 min voor zacht (gemakkelijker te bewaren).
-
Decoreer naar smaak.