taarten cake
Chocolade marmercake
Een marmercake met een heerlijke chocoladesmaak. Eenvoudig en superzacht. Hij zal klein en groot blij maken voor een verjaardag, als snack of gewoon als troost!
ingrediënten
Voor 6 personen
- 350 g bloem
- 100 g bruine suiker
- 1 zout
- 1 zak Bakpoeder
- 200 ml melk
- 40 g gesmolten boter
- 3 eieren
- 1/2 Vanillesuiker uit Madagascar
- 4 Cacaopoeder
- 1 melk
- 1 zak Chocolade glazuur
- 1 plantaardige olie
- 1 Hagelslagmix zwart en wit
- 3 Chocoladechunks
Voor de marmercake:
Voor het glazuur en de versiering:
HOE DOE JE CHOCOLADE MARMERCAKE
Materiaal
1 mengkom
Pannenlikker
Kommen
Mes
Klopper
voorbereiding CHOCOLADE MARMERCAKEStap voor stap
-
Meng de bloem, suiker, het zout en de gist in een mengkom.
-
Voeg vervolgens de melk, de boter en de eieren toe. Meng goed.
-
Scheid het deeg in 3 delen in 3 kommen. Giet de vanille bij de eerste, bij de tweede doe je 1 eetlepel cacao en bij de derde 3 eetlepels cacao en 1 eetlepel melk. Meng elke bereiding goed.
-
Verdeel met een eetlepel de 3 deegsoorten over een beboterde bakvorm, met een maximale diameter van 18 cm. Wissel hierbij de kleuren af. Maak met een mes kronkels in het deeg om het marmereffect te krijgen.
-
Zet 45 min in de oven op 180°C. Laat volledig afkoelen op een rooster.
-
Laat ondertussen de chocolade smelten zoals aangegeven op de ommezijde van het zakje.
-
Keer de taart om en overdek ze met chocolade. Besprenkel met zwart en witte hagelslag en de Croc' 3 chocos bolletjes.