cupcakes kleine taart
Voetbal cupcakes met chocolade
Voor een leuk TV/voetbalavondje is er niets beter dan een schaal vol cupcakes met chocolade en vanilleslagroom!
ingrediënten
Voor 10 cupcakes personen
- 1 pot naturelyoghurt
- 2 eieren
- 1/2 pot bruine suiker
- 3 bloem
- 1 zak Bakpoeder
- 1 zout
- 4 hazelnootolie (of andere plantaardige olie)
- 1 zak Chocolade glazuur
- 125 g 30% vet scheproom
- 75 g koude mascarpone
- 1 Vanillesuiker uit Madagascar
- 4 poedersuiker
- 3 Colorants en gel
- 2 Voetbal suiker decoratie
Voor de cupcakebasis
Voor de slagroom
HOE DOE JE VOETBAL CUPCAKES MET CHOCOLADE
Materiaal
Mengkommen
Garde
Pan
Cupcakevormen
Spuitzak
voorbereiding VOETBAL CUPCAKES MET CHOCOLADEStap voor stap
-
Meng de yoghurt, de eieren, de suiker, de bloem, de gist, het zout en de olie in een mengkom.
-
Laat de chocolade au bain-marie smelten en voeg het dan toe aan de bereiding.
-
Verwarm de oven voor op 180°C (th.6) en verdeel het deeg in cupcakevormen.
-
Laat 15 min bakken en laat vervolgens afkoelen.
-
Klop de crème en de mascarpone samen tot de slagroom vorm krijgt.
-
Voeg ondertussen de suiker en kleurstoffen toe.
-
Breng de slagroom aan op de cupcakes met een getande spuitzak.
-
Voeg de Vahiné voetbaldecoraties toe ter decoratie.