cupcakes kleine taart
Madeleinelolly's met chocolade
Zachte, smeltende madeleines met een heerlijke vanillesmaak, versierd als cake pops voor een originele snack.
ingrediënten
Voor 6 personen
- 3 eieren
- 170 g poedersuiker
- 1/2 Natuurlijk vanille aroma
- 1 eetl. honing
- 215 g bloem
- 1 zak Bakpoeder
- 170 g boter
- 1 zak Chocoladeglazuur
- 1 Regenboog parels
- Lollystokjes
Stap 1
HOE DOE JE MADELEINELOLLY'S MET CHOCOLADE
Materiaal
Mengkommen
1 klopper
Madeleinevorm
Pot
voorbereiding MADELEINELOLLY'S MET CHOCOLADEStap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 210°C (th.7) met de plaat erin.
-
Meng met een klopper de eieren, de suiker, de vanille en de honing in een mengkom.
-
Meng er de bloem en het bakpoeder onder.
-
Laat het deeg ongeveer 1 uur rusten.
-
Laat de boter op een zacht vuurtje smelten en meng ze onder de bereiding zodat je een glad deeg bekomt.
-
Beboter de madeleinevormen en vul ze voor 2/3 op.
-
Zet de bakvorm op de warme plaat in de oven en verlaag de temperatuur van de oven naar 180°C (th.6).
-
Laat 8-10 minuten bakken. Laat de madeleines afkoelen.
-
Laat ondertussen de zwarte glazuur au bain-marie of in een microgolfoven smelten.
-
Stop een stokje in de madeleine. Dompel het andere uiteinde van de madeleine onder in de gesmolten chocolade. Haal hem er terug uit en laat de overtollige chocolade eraf lopen. Leg de madeleine op een rooster en bedek hem met de suikerdecoraties van uw keuze. Doe hetzelfde met alle andere madeleines.
Tips
Gebruik gezouten boter.
Product Tips
Vervang de vanille door 1 eetlepel Vahiné oranjebloesemaroma.