cupcakes kleine taart
Vlinder Cupcakes
Maak betoverende cupcakes met vanillesmaak, versierd met mooie vlinders vanin suikerdeeg!
ingrediënten
Voor 6 personen
- Boter en bloem voor de vormen
- 4 eieren
- 125 g suiker
- 125 g zachte boter
- 80 ml melk
- 150 g bloem
- 2 Bakpoeder
- 1 zout
- 125 g cranberries
- Een beetje poedersuiker
- 1 Witte rolfondant
- 1 Roze fondant
HOE DOE JE VLINDER CUPCAKES
Materiaal
1 Garde
Papieren vormpjes
Cupcakevormen
Rol voor suikerdeeg
Ronde getande uitsteekvorm
Uitwerp-uitsteekvorm vlinder
voorbereiding VLINDER CUPCAKESStap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Maak de cakes: smeer de cupcakevormen in met boter en bestuif ze met bloem. Breek de eieren in een kom en en klop zachtjes met een. Voeg de suiker toe en klop tot het wit wordt. Voeg eerst de boter en dan de melk toe aan de bereiding en klop lichtjes. Voeg de bloem, de gist en het zout tegelijk toe en meng tot je een homogene massa krijgt. Giet de Vahiné cranberry's erbij en meng opnieuw.
-
Zet de papieren cupcakevormpjes elk in een opening van de cupcakevormen. Vul de vormpjes voor driekwart met het deeg. Laat de cupcakes gedurende ongeveer 20 minuten bakken in de oven. Laat afkoelen.
-
Spreid het witte suikerdeeg uit met de rol met een beetje poedersuiker zodat het niet kleeft. Snijd met een getand, rond vormpje cirkels uit met een diameter die iets kleiner is dan die van de cupcakes. Leg ze voorzichtig op de cupcakes. Spreid het roze suikerdeeg met de rol uit met een beetje poedersuiker zodat het niet kleeft. Gebruik een uitwerp-uitsteekvorm om vlinders te maken uit het roze suikerdeeg. Leg ze voorzichtig op de muffins.
Tips
Gebruik melk op kamertemperatuur.
Product Tips
Vervang de cranberry's door Vahiné pecannoten en voeg 1 eetlepel Vahiné cacao toe.