cupcakes kleine taart
Rustieke chocolademakaron
Rustieke makarons met in de mond smeltende koekjes met barstjes. Een supersimpel recept voor wanneer je iets lekkers bij de koffie wil.
ingrediënten
Voor 8 personen
- 15 vloeibare room
- 125 g boter
- 250 g zwarte chocolade
- 125 g Amandelpoeder
- 125 g poedersuiker
- 50 g Gepelde walnoten
- 4 eiwitten
- 1 Natuurlijk vanille aroma
- ½ zak 3 Chocoladechunks
Voor de ganache
Voor de makarons
HOE DOE JE RUSTIEKE CHOCOLADEMAKARON
Materiaal
Pot
Klopper
1 mengkom
Patisserierol
Elektrische klopper
Bakpapier
Spuitzak
voorbereiding RUSTIEKE CHOCOLADEMAKARONStap voor stap
-
Maak eerst de ganache. Breng de vloeibare room aan de kook in een pot. Voeg snel de blokjes boter en de in stukken gesneden chocolade toe. Meng goed tot alles goed gesmolten is, neem van het vuur en klop goed om het mengsel glad te maken. Voeg dan de smeerpasta toe, meng goed en houd de bereiding aan de kant.
-
Verwarm de oven voor op 210° (th.7). Meng het amandelpoeder in een mengkom met de poedersuiker. Breek de noten in grove stukken met een deegrol.
-
Klop met een elektrische klopper de eiwitten, samen met een snuifje zout, op tot schuim. Als ze goed stevig geklopt zijn, voeg je het mengsel met het amandelpoeder en natuurlijk vanillearoma toe.
-
Bedek een ovenplaat met bakpapier en vul een spuitzak met de bereiding.
-
Maak kleine deegballetjes van dezelfde grootte en zorg voor voldoende tussenruimte. Bestrooi ze met enkele zwartechocoladechunks en zet ze ongeveer 12 minutes in de oven. Laat afkoelen.
-
Zodra de koekjes afgekoeld zijn, breng je in het midden van een koekje een dunne laag chocoladeganache aan en doe je er een tweede koekje bovenop. Herhaal dit tot alle koekjes op zijn.
Tips
Mix het amandelpoeder nog eens zodat het heel fijn is.
Product Tips
Vervang de amandelen door geroosterde stukjes Vahiné pistachenoten.