Red Velvet Cupcakes - Recept | Vahiné
Terug naar Recepten

cupcakes kleine taart

Red Velvet Cupcakes

Maak deze geraffineerde cupcakes met een chocolade- en rode vruchtenparfum, voor een fluwelen smaak die iedereen laat smelten

  • 8 onderdelen
  • 60 Minuten
  • Eenvoudig
  • 40 min

Materiaal

Cupcakevormen
1 klopper
Spuitzak
Mini Colors

Stap voor stap

  • Maak het cupcakedeeg: klop de boter op kamertemperatuur zodat ze romig wordt. Voeg de suiker en het vloeibare vanillearoma toe terwijl je blijft kloppen. Voeg de eieren 1 voor 1 toe terwijl je goed blijft mengen.

  • Meng in een andere kom de cacao, het zout, het bakpoeder en de bloem en voeg de ingrediënten toe aan de voorgaande bereiding. Voeg de room toe aan de bereiding en meng goed. Los 2 koffielepels roze kleurstof in gelvorm op in de melk en giet ze bij de bereiding. Meng ten slotte 1 koffielepel witte azijn met het bicarbonaat en voeg deze mengeling toe aan het deeg.

  • Vul de cupcakevormen tot 2/3 van de hoogte. Zet ze 20 minuten in de oven op 180°C (th.6), controleer de gaartijd goed. Laat de cupcakes afkoelen vooraleer ze te versieren.

  • Versier de cupcakes: klop de verse smeerkaas op in een kom. Voeg de zachte boter toe en meng opnieuw. Giet de suiker en het vloeibare vanillearoma erbij en bewaar 2 uur koel zodat de bereiding indikt. Versier de cupcakes met een spuitzak en besprenkel ze met minicolors.


tip view
Tips

Tips

Meng het cupcakedeeg tot het glad en homogeen wordt.

tip view
Product Tips

Product Tips

Voeg 1 zakje Vahiné chocoladevlokken toe aan het deeg.

Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
Brookies met stukjes choco-karamel
  • Eenvoudig
Voetbal cupcakes met chocolade
  • Eenvoudig
Chocoladecookie
  • Eenvoudig
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate