cupcakes kleine taart
Red Velvet Cupcakes
Maak deze geraffineerde cupcakes met een chocolade- en rode vruchtenparfum, voor een fluwelen smaak die iedereen laat smelten
ingrediënten
Voor 8 personen
- 125 g boter
- 175 g suiker
- Natuurlijk vanille aroma
- 2 eieren
- 1 eetl. dniet-gesuikerde cacao
- 1 snuifje zout
- 1 zak Bakpoeder
- 160 g bloem
- 100 g room
- 1 tube Rose Colorants en gel
- 60 ml halfvolle melk
- 1 theel. witte azijn
- 1 theel. bicarbonaat
- 150 g verse smeerkaas
- 50 g boter
- 100 g poedersuiker
- 1 Natuurlijk vanille aroma
- Regenboogmix
Pour les cupcakes
Pour la décoration
HOE DOE JE RED VELVET CUPCAKES
Materiaal
Cupcakevormen
1 klopper
Spuitzak
Mini Colors
voorbereiding RED VELVET CUPCAKESStap voor stap
-
Maak het cupcakedeeg: klop de boter op kamertemperatuur zodat ze romig wordt. Voeg de suiker en het vloeibare vanillearoma toe terwijl je blijft kloppen. Voeg de eieren 1 voor 1 toe terwijl je goed blijft mengen.
-
Meng in een andere kom de cacao, het zout, het bakpoeder en de bloem en voeg de ingrediënten toe aan de voorgaande bereiding. Voeg de room toe aan de bereiding en meng goed. Los 2 koffielepels roze kleurstof in gelvorm op in de melk en giet ze bij de bereiding. Meng ten slotte 1 koffielepel witte azijn met het bicarbonaat en voeg deze mengeling toe aan het deeg.
-
Vul de cupcakevormen tot 2/3 van de hoogte. Zet ze 20 minuten in de oven op 180°C (th.6), controleer de gaartijd goed. Laat de cupcakes afkoelen vooraleer ze te versieren.
-
Versier de cupcakes: klop de verse smeerkaas op in een kom. Voeg de zachte boter toe en meng opnieuw. Giet de suiker en het vloeibare vanillearoma erbij en bewaar 2 uur koel zodat de bereiding indikt. Versier de cupcakes met een spuitzak en besprenkel ze met minicolors.
Tips
Meng het cupcakedeeg tot het glad en homogeen wordt.
Product Tips
Voeg 1 zakje Vahiné chocoladevlokken toe aan het deeg.