cupcakes kleine taart
Funfetti shortbread bites
Wie wordt er niet blij van deze kleine Schotse koekjes met gekleurde Vahiné parels? :)
ingrediënten
Voor 10 personen
- 160 g boter
- 100 g suiker
- 1 1 Vanillestokje
- 240 g bloem
- 45 g Regenboog parels
- 1 snuifje fleur de sel
HOE DOE JE FUNFETTI SHORTBREAD BITES
Materiaal
1 Klopper
1 Kom
Bakpapier
Mes
Bakplaat
Hermetisch afsluitbare dozen
voorbereiding FUNFETTI SHORTBREAD BITESStap voor stap
-
Klop de boter, de suiker en de vulling van het vanillestokje op tot je een homogene massa krijgt. Meng de bloem er beetje bij beetje onder en voeg dan de gekleurde parels en de fleur de sel toe. Spreid het deeg uit tussen twee vellen bakpapier en zorg ervoor dat het een dikte heeft van 1 tot 1,5 cm. Zet het dan ongeveer 30 minuten op een koele plaats.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.th.6.
-
Snijd het deeg in vierkantjes van 2 cm met een scherp mes.
-
Leg de koekjes op een patisserieplaat met bakpapier en zorg voor voldoende tussenruimte. Plaats 8 tot 12 minuten in de oven. Laat ze volledig afkoelen. Bewaar de koekjes in een hermetisch afgesloten bewaardoos op kamertemperatuur.