Eclairs met chocolade - Recept | Vahiné
Terug naar Recepten

cupcakes kleine taart

Eclairs met chocolade

De eclair met chocolade: traditionele patisserie die iedereen smaakt!

  • 8 onderdelen
  • 30 Minuten
  • Eenvoudig
  • 30 min

Materiaal

Pan
Bakpapier
Spuitzak of lepel.
1 garde
Keukenkwast

Stap voor stap

  • Maak het soezendeeg: giet het water, het zout, de boter en de suiker in een pan. Meng tot een crème.

  • Voeg de bloem toe en meng grondig tot het deeg loskomt van de zijkanten.

  • Laat de chocoladeglazuur au bain-marie smelten et breng er een laag van aan op de bovenzijde

  • Neem de bereiding van het vuur af, voeg een ei toe en meng grondig, voeg daarna de 3 andere een voor een toe terwijl je goed mengt.

  • Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg er reepjesdeeg op met een lepel of spuitzak.

  • Verwarm de oven voor op 200° en laat 20/25 minuten bakken.

  • Maak de patisseriecrème. Klop de eieren wit samen met de suiker en voeg dan de bloem toe.

  • Voeg een half glas melk toe om de bereiding te verdunnen.

  • Giet de rest van de melk in een pan en verwarm.

  • Voeg de bereiding met eieren en vanille toe. Klop goed tot aan het kookpunt. De crème moet indikken. Neem van het vuur en giet de bereiding in een kom.

  • Snijd de bovenzijde van de eclairs. Vul ze op met crème.


tip view
Tips

Tips

Maak je soezendeeg de dag voor consumptie. Doe het in een mengkom met huishoudfolie en bewaar het koel zodat het soezendeeg beter zal rijzen tijdens het bakken.

tip view
Product Tips

Product Tips

Gebruik de witte chocoladefondant van Vahiné in plaats van de chocoladefondant.

Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
Brookies met stukjes choco-karamel
  • Eenvoudig
Voetbal cupcakes met chocolade
  • Eenvoudig
Chocoladecookie
  • Eenvoudig
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate