cupcakes kleine taart
Eclairs met chocolade
De eclair met chocolade: traditionele patisserie die iedereen smaakt!
ingrediënten
Voor 8 personen
- 2 eigelen
- 100 g suiker
- 1 zak Vanillesuiker
- 50 g bloem
- 50 melk
- 1 Vanille aroma
- 25 water
- 1/2 theel. zout
- 80 g boter
- 2 eetl. suiker
- 125 g tarwemeel
- 4 grote eieren
- 1 zak Chocoladeglazuur
Voor de patisseriecrème
Voor het soezendeeg
Voor het glazuur
HOE DOE JE ECLAIRS MET CHOCOLADE
Materiaal
Pan
Bakpapier
Spuitzak of lepel.
1 garde
Keukenkwast
voorbereiding ECLAIRS MET CHOCOLADEStap voor stap
-
Maak het soezendeeg: giet het water, het zout, de boter en de suiker in een pan. Meng tot een crème.
-
Voeg de bloem toe en meng grondig tot het deeg loskomt van de zijkanten.
-
Laat de chocoladeglazuur au bain-marie smelten et breng er een laag van aan op de bovenzijde
-
Neem de bereiding van het vuur af, voeg een ei toe en meng grondig, voeg daarna de 3 andere een voor een toe terwijl je goed mengt.
-
Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg er reepjesdeeg op met een lepel of spuitzak.
-
Verwarm de oven voor op 200° en laat 20/25 minuten bakken.
-
Maak de patisseriecrème. Klop de eieren wit samen met de suiker en voeg dan de bloem toe.
-
Voeg een half glas melk toe om de bereiding te verdunnen.
-
Giet de rest van de melk in een pan en verwarm.
-
Voeg de bereiding met eieren en vanille toe. Klop goed tot aan het kookpunt. De crème moet indikken. Neem van het vuur en giet de bereiding in een kom.
-
Snijd de bovenzijde van de eclairs. Vul ze op met crème.
Tips
Maak je soezendeeg de dag voor consumptie. Doe het in een mengkom met huishoudfolie en bewaar het koel zodat het soezendeeg beter zal rijzen tijdens het bakken.
Product Tips
Gebruik de witte chocoladefondant van Vahiné in plaats van de chocoladefondant.