cupcakes kleine taart
Cupcakes naturel
De originele naturel cupcakes van Vahiné zien er mooi uit en smaken heerlijk!
ingrediënten
Voor 12 personen
- 2 eieren
- 100 g poedersuiker
- 1/2 zak vanillesuiker
- 125 g bloem
- 1/2 zak Bakpoeder
- 100 g zachte boter
- 400 g roomkaas (Philadelphia of St-Morêt)
- Het sap van 1 citroen
- 150 g poedersuiker
- Enkele Vahiné voedingskleurstoffen (optioneel)
- Rozen suikerdecoraties
Voor het cakedeeg
Voor het glazuur
HOE DOE JE CUPCAKES NATUREL
Materiaal
Vormpjes of cupcakevormen.
Elektrische klopper
Spuitzak of spatel
voorbereiding CUPCAKES NATURELStap voor stap
-
Verwarm de oven voor op th.6 (180°C).
-
Klop in een mengvorm de eieren op samen met de suiker, de vanillesuiker en de bloem die vooraf al gemengd is met de gist. Voeg de zachte boter toe en meng goed om een homogeen deeg te krijgen.
-
Giet het deeg tot 2/3 van de vormpjes of de cupcakebakvorm. Plaats 15 tot 20 min in de oven. Controleer met de punt van een mes of ze voldoende gaar zijn.
-
Maak de glazuur: klop de kaas met een elektrische klopper op in een mengkom, samen met het citroensap en de suiker, tot je een stevige crème krijgt.
-
Voeg enkele druppels kleurstof toe als je een mooie kleur aan het glazuur wil geven.
-
Verspreid het glazuur over de afgekoelde cakejes met een spuitzak of een spatel.
-
Versier met rozen of hagelslag.

Tips
De bereiding dient goed gemengden te worden om een gladde, homogene massa te verkrijgen.

Product Tips
Voeg 1 eetlepel Vahiné notenpoeder toe aan de bereiding.








