verjaardagstaarten voor kinderen
Taartrol voor superhelden
Voor een � Super � verjaardag, heerlijk, volg het recept !
ingrediënten
Voor 8 personen
- 80 g pure chocolade
- 120 g chocoladepasta
- 20 volle vloeibare room
- 120 g fijne kristalsuiker
- 5 eieren
- 100 g bloem
- 50 g Hazelnootpoeder
- 1 theel. Bakpoeder
- 1 mespuntje zout
- 50 g Noisettes decortiquees
- 1 zak Wit glazuur
- Vloeibare voedselkleurstoffen
- Blauwe parels
- Kaarsjes Superhelden
Voor de taart
Voor de decoratie
HOE DOE JE TAARTROL VOOR SUPERHELDEN
Materiaal
Een pan
Een kom
Een garde
Een spatel
Vershoudfolie
Een beslagkom
Een elektrische mixer
Een bakplaat
Bakpapier
Een spatel
Een vochtige theedoek
Een mes
voorbereiding TAARTROL VOOR SUPERHELDENStap voor stap
-
Maak je ganache de vorige dag of minstens 3 uur voor het beginnen aan het recept.
-
Smelt de pure chocolade en de chocoladepasta au bain-marie. Verwarm intussen 10 cl van de room. Zodra de chocolade gesmolten is, haal het van het vuur en giet de warme room erbij. Spatel goed door elkaar. Voeg de rest van de room toe, koud deze keer, en roer. Dek af met vershoudfolie en bewaar in de koelkast.
-
Warm de oven voor op 180 °C.
-
Klop met de elektrische mixer de suiker samen met de eidooiers: het mengsel moet drie keer in volume toenemen, wit en schuimig worden. Zet apart.
-
Klop de eiwitten stijf en schep deze in drie delen voorzichtig door het vorige mengsel met behulp van de spatel.
-
Zeef de bloem en meng dit met het hazelnotenmeel, het bakpoeder en een beetje zout door elkaar. Meng dan dit droge mengsel door het eimengsel. Nog steeds voorzichtig.
-
Bedek een bakplaat met bakpapier en breng het beslag erop met behulp van een spatel.
-
Zet het ongeveer 10 min in de oven, het beslag moet goudkleurig zijn maar niet te bruin. Leg een vochtige theedoek klaar, terwijl het bakt.
-
Haal de bakplaat uit de oven, leg de vochtige theedoek over het biscuit en draai alles om. Haal het papier eraf en rol dan het deeg met de theedoek op voordat het afkoelt (de breedte van de theedoek wordt de lengte van de toekomstige rol). Zet opzij.
-
Haal de ganache uit de koelkast. Klop het met de elektrische mixer ongeveer 5 minuten op. De crème zal lichter worden en verdubbelen in volume.
-
Rol het biscuit af, verwijder de theedoek en snijd het biscuit af op 20 cm breedte. Spatel de chocolade-notenganache over het deeg en rol het weer op. De aansluiting moet onderaan de rol zitten. Bewaar hem in de koelkast.
-
Laat de witte Vahiné fondant smelten volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg daarna blauwe kleurstof toe tot de gewenste kleur is bekomen. Breng de fondant direct aan. Decoreer dan met de blauwe pareltjes en hele hazelnoten.
-
Plaats er de kaarsjes op … en KLAAR!