verjaardagstaarten voor kinderen
Eenhoorntaart
voor een magische eenhoornverjaardag, volg het recept !
ingrediënten
Voor 6 à 8 personen
- 100 g bloem
- 55 g Amandelpoeder
- 5 eieren
- 155 g fijne kristalsuiker
- 1 theel. Vanillesuiker uit Madagascar
- 150 g zachte boter
- 500 g kwark
- 250 g poedersuiker
- 100 g mascarpone
- 100 g verse frambozen
- Vloeibare voedselkleurstoffen
- Zwarte fondant
- Witte rolfondant
- Poudre doree
- eenhoorn decoraties
Voor het amandel-vanille biscuitdeeg
Voor het glaceren van de roomcake
Voor de decoratie
HOE DOE JE EENHOORNTAART
Materiaal
4 dezelfde kleine bakvormpjes van 16 tot 18 cm diameter.
2 prikkertjes
1 lange prikker
1 bakkwast
1 spuitzak
voorbereiding EENHOORNTAARTStap voor stap
-
Bereid het biscuitdeeg: verwarm de oven voor op 180°C, beboter en bebloem 4 kleine vormpjes.
-
Meng de bloem en het amandelmeel en zet apart.
-
Klop de eierdooiers met de suiker en de vanille in een beslagkom tot het mengsel licht wordt. Klop de eiwitten in een andere kom stijf.
-
Voeg een deel van de eiwitten in het dooiermengsel en klop opnieuw. Voeg daarna de rest van de eiwitsneeuw toe en spatel ze voorzichtig door elkaar met een soepele spatel. Zeef de bloem en de amandelmeel erbij en meng.
-
Verdeel het beslag in gelijke delen in de vormen en maak de bovenkant plat met een spatel.
-
Bak de 4 taartjes gedurende ongeveer 10 minuten. Het biscuitdeeg moet lichtbruin zijn.
-
Laat enkele minuten afkoelen, haal dan het nog warme biscuitdeeg uit de vormen en laat ze naast elkaar op een rooster afkoelen. Zet opzij.
-
Bereid het roomkaasglazuur : Klop in een beslagkom de zachte boter met de kwark tot een gladde massa. Voeg dan de poedersuiker en de mascarpone toe. Klop het mengsel enkele minuten zodat het mooie egale massa wordt.
-
Zet het op een koude plaats. 1/3 van het glazuur is bedoeld voor de manen en 2/3 om de taart af te dekken en te garneren.
-
Maak de hoorn : maak van witte fondant een hoorn van ongeveer 20 cm, natuurlijk moet hij in een punt uitlopen. Steek een prikker in de binnenkant. Deze is voor het vastzetten van de hoorn op de taart. Als er gaatjes ontstaan, maak die dan mooi dicht. Bewaar hem enkele minuten in de koelkast en schilder hem dan goud met het goudpoeder, vermengd met een klein beetje water.
-
Maak de oren: Rol de witte fondant uit en snijd er 2 gelijke driehoeken uit ( 5 mm dikte). Beschilder de binnenkant met rode kleurstof, vermengd met wat water. Knijp dan de basis een beetje om en prik er op ongeveer 2 cm een houten prikkertje in. Bewaar in de koelkast.
-
Maak de ogen: Rol de zwarte fondant zo dun mogelijk uit. Snijd 2 lengtes van 5 cm en 6 kleine stukjes van 1 cm voor de wimpers. Maak twee grote vormen van wenkbrauwen. Leg opzij.
-
Bouw de taart op: Begin met de eerste plak biscuit, smeer er een klein laagje crème op, leg daar enkele frambozen op. Bedek dit met de tweede laag biscuit en druk het voorzichtig aan. Herhaal dit tot alle lagen zijn verwerkt.
-
Bedek vervolgens de hele taart met een laagje roomkaasglazuur en bewaar het geheel 10 minuten in de koelkast. Bedek nu de bovenste laag met de roomkaas en maak het mooi glad. Zet hem zonodig weer 10 min. in de koelkast en breng een derde laag aan.
-
Kleur de rest van het glazuur lichtroze door er enkele druppels rode kleurstof aan toe te voegen. Ga ermee door tot de juiste kleur is verkregen.
-
Doe de roze fondant in een spuitzak met een spuitmond naar keuze.
-
Plaats de hoorn en de oren. Doe dan het glazuur in een spuitzak en vorm de manen, rondom de hoorn en de oren, afdalend naar de zijkant van de taart.
-
Maak de ogen door de onderdelen licht in de crème te drukken en plaats daarna de eenhoornsuikerdecoraties van Vahiné.
Tips
Als u in de gelegenheid bent, bereid dan de oren, de ogen en de hoorn de dag ervoor.