verjaardagstaarten voor kinderen
Charlotte prinsessentaart
Voor een sprookjesachtige prinsessenverjaardag , volg het recept!
ingrediënten
Voor 8 personen
- 1 pakje biskwies 'roses de Reims' (ong. 27 biskwies)
- 200 g bevroren frambozen
- 2 Gelatine alimentaire en feuilles
- 40 volle slagroom
- 70 g suiker
- 1 Frambozensaus
- Enkele verse frambozen
- Glitterkaarsjes prinses
Voor de taart
Voor de decoratie
HOE DOE JE CHARLOTTE PRINSESSENTAART
Materiaal
Springvorm (20cm Ø)
Een pan
Een soeplepel
Een garde
Een beslagkom
Een electrische mixer
Een spatel
voorbereiding CHARLOTTE PRINSESSENTAARTStap voor stap
-
Plaats de koekjes rechtop rondom in een springvorm, bedek daarna de bodem met de biskwietjes, zodat de bodem helemaal bedekt is. Zet opzij.
-
Verwarm de bevroren frambozen in een pan en druk ze zachtjes fijn met een lepel. Laat in de tussentijd 2 blaadjes gelatine zacht worden in een kopje met koud water.
-
Als de frambozen goed gesmolten zijn, haal ze dan van het vuur en wacht enkele minuten tot het lauw is.
-
Mix de frambozen en zeef ze om een coulis te verkrijgen. Maak dit weer warm en voeg dan van het vuur al roerend de geweekte gelatine toe. Laat afkoelen.
-
Zet enkele minuten een beslagkom met de slagroom in de vriezer. Klop daarna met de mixer de slagroom lobbig. Voeg dan de suiker toe en klop dan nog even. Vermeng deze room met de afgekoelde frambozencoulis. Begin met 1/3 van de room, goed kloppen, schep daarna de rest erdoor met behulp van een spatel.
-
Giet de frambozenmousse direct in de vorm op de biskwies. Maak het glad en zet het minstens 1 uur in de koelkast.
-
Haal voor het moment van serveren de charlotte uit de vorm en giet de coulis over de mousse. Leg er enkele verse frambozen op.
-
Plaats er de kaarsjes op … klaar!