snacks
Voetbalcupcakes
Dit gastronomische recept wordt aangeboden door L'Atelier de Roxane voor Vahin�!
ingrediënten
Voor 6 personen
- 1 theel. Natuurlijk vanille aroma
- 1/2 zak Bakpoeder
- 3 eieren
- 200 g bloem
- 120 g gesmolten boter
- 200 g suiker
- 160 g Rode vruchtensaus
- 2 eetl. melk
- 260 g suikerglazuur
- 1 theel. Natuurlijk vanille aroma
- 200 g boter
- Colorants en gel
- Voetbal suiker decoratie
Voor de cake
Voor de decoratie
HOE DOE JE VOETBALCUPCAKES
Materiaal
Een grote kom
Klopper
Cupcakevormen
Mes
Elektrische mixer
Pannenlikker
Spuitzak
voorbereiding VOETBALCUPCAKESStap voor stap
-
Breek de eieren in een kom, voeg de suiker toe en klop goed.
-
Voeg de gesmolten boter en de vanillesmaak toe. Meng vervolgens.
-
Voeg daarna de bloem en het bakpoeder toe en mix. Het deeg moet glad en klontervrij zijn.
-
Giet het deeg in de cupcakevormpjes. Bak gedurende 22 minuten op 180 °C.
-
Doe de boter en het suikerglazuur in je mengkom. Klop gedurende 10 minuten. Het mengsel moet erg romig worden.
-
Voeg de melk en het vanillearoma toe. Meng goed.
-
Werk af met een paar druppels groene kleurstof (totdat de gewenste kleur is bereikt).
-
Zodra de basis van je cupcake is afgekoeld, maak je een gat in het midden, voeg je de coulis van rode vruchten toe en sluit je deze opnieuw met het uitgesneden stukje cake.
-
Spuit het groene mengsel op je cupcakes door een spuitzak te gebruiken met een gaatjesmondstuk.
-
Voeg voor de finishing touch Vahiné-voetbaldecoraties toe.