snacks
Regenboogupcakes
Breng een vleugje magie aan je cupcakes! Feeëriek, lekker en gemakkelijk om te maken. De regenboogcupcake zal je kleine lekkerbek verrassen!
ingrediënten
Voor 5 personen
- 1 zak basismix voor cupcakes
- 1 zak Choco Karamel klompjes
- 3 eieren
- 125 g gesmolten boter
- 1 Natuurlijk vanille aroma
- 250 ml vloeibare volle room
- 200 g mascarpone
- 3 suikerglazuur
- 1 Natuurlijk vanille aroma
- Vloeibare voedselkleurstoffen
- 1 fles blauwe parels van Vahiné
- 1 fles kleurenmixparels
Voor de cucpakes:
Voor het glazuur:
HOE DOE JE REGENBOOGUPCAKES
Materiaal
1 grote kom
Klopper
Cupcakevormen
Elektrische mixer
Kommen
Spuitzak
voorbereiding REGENBOOGUPCAKESStap voor stap
-
Giet de basismix voor cupcakes in een kom.
-
Voeg choco-karamelchunks toe en meng goed. De chunks moeten er goed doorheen gemengd zijn om tijdens het bakken niet naar de bodem van de cupcakes te zinken.
-
Voeg de eieren één voor één toe en roer bij elke toevoeging.
-
Giet de gesmolten boter erbij en meng voorzichtig.
-
Giet dit mengsel in de cupcakevormen en bak 20 minuten op 180 °C. Laat daarna helemaal afkoelen.
-
Klop in een kom de slagroom op.
-
Zodra ze begint te stijgen, voeg je de mascarpone en het vanillearoma toe. Blijf kloppen tot je een stevige slagroom krijgt.
-
Voeg langzaam het suikerglazuur toe en meng voorzichtig.
-
Verdeel het glazuur gelijkmatig in 5 kleine kommen en knip met een schaar de punt van elke tube kleurstof af.
-
Kleur 4 kommen in een kleur naar keuze en laat de laatste kom wit.
-
Neem spuitzakken en vul ze met de verschillende glazuren. Versier de cupcakes met de verschillende glazuren.
-
Voeg blauwe en regenboogkleurige parels toe op het glazuur van elke cupcake.
-
Bewaar koel tot je ze serveert.








