verjaardag
Rainbow cake
Rechtstreeks uit de VS is de regenboogtaart d� perfecte verjaardagscake met een gegarandeerd wauw-effect!
ingrediënten
Voor 6/8 personen
- 400 g tarwebloem
- 1 zak Bakpoeder
- 0.5 zakje natriumcarbonaat
- 1 snufje zout
- 6 eieren
- 200 g poedersuiker
- 1 zak Vanillesuiker uit Madagascar
- 200 g zachte boter
- 25 melk
- 1 Natuurlijk vanille aroma
- Vloeibare voedselkleurstoffen
- 500 g vloeibare volle room (ongeveer 50 cl)
- 250 g mascarpone
- 100 g suikerglazuur
- 1 Regenboog hagelslag
- 1 Kookpot
Voor de cake:
Voor de slagroom met mascarpone:
Voor de decoratie van de regenboogcake:
HOE DOE JE RAINBOW CAKE
Materiaal
Kleine kommen
1 grote kom
Elektrische mixer
Bakpapier
Spatel
voorbereiding RAINBOW CAKEStap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 180 °C (th.6).
-
Meng de bloem, het bakpoeder, het natriumcarbonaat en het zout in een kom.
-
Klop de eieren in een kom tot ze wit worden. Voeg de suikers en de zachte boter toe en herhaal tot het mengsel schuimig wordt.
-
Voeg het bloemmengsel en de melk afwisselend in 2 keer toe.
-
Verdeel je deeg in 6 gelijke delen.
-
Voeg het vanillearoma toe in 5 kommen deeg.
-
Voeg een paar druppels van elke voedingskleurstof toe in 4 kommen: roze, paars, groen, geel.
-
Meng in een van de twee resterende kommen enkele druppels roze en gele kleurstof om oranje te verkrijgen. Meng in de laatste kom een paar druppels groene en gele kleurstof om anijskleur te verkrijgen.
-
Bak vervolgens elk deeg afzonderlijk. Giet het deeg een voor een in een siliconen deegvorm of in een bakvorm met een diameter van 16 cm, bekleed met bakpapier.
-
Bak 10 tot 12 minuten voor elke kleur deeg.
-
Haal de biscuit uit de vorm en laat afkoelen op een rooster. Leg je cakes niet nog warm op elkaar want ze kunnen aan elkaar blijven plakken.
-
Voor de slagroom met mascarpone: Meng de vloeibare volle room en mascarpone in een kom. Mix met een elektrische mixer om de room op te kloppen. Wanneer hij begint te verdikken, voeg je de suiker toe en blijf kloppen tot slagroom.
-
Om de regenboogcake te maken: plaats de cirkel met paars deeg op je serveerschotel. Smeer het in met slagroom en strijk het glad met een spatel. Blijf opstapelen tot ze allemaal op elkaar liggen.
-
Bedek de cake volledig met de resterende slagroom van mascarpone.
-
Voeg de finishing touch toe door je regenboogcake te bestrooien met regenbooghagel en een beetje cupcake cream met vanillesmaak.