pasen
Vissentaart met chocolade
Makkelijk en snel te maken met de kleine smulpapen. Voor Pasen, hun verjaardag of voor de feestdagen!
ingrediënten
Voor 6 personen
- 130 g bloem
- 70 g Amandelpoeder
- 4 eieren
- 1/2 zak Bakpoeder
- 200 g zachte boter
- 200 g suiker
- zout
- 5 chocopasta
- 1 pakket Barquette chocoladekoekjes
- 1 fles regenboog parels
- 1 fles Multi deco
- 1 fles Decoratiehartjes
Voor de taart
Voor de versiering
HOE DOE JE VISSENTAART MET CHOCOLADE
Materiaal
beslagkommen
bakvorm met hoge boord
garde
mes
spatel
voorbereiding VISSENTAART MET CHOCOLADEStap voor stap
-
Meng de bloem, amandelpoeder, bakpoeder en wat zout in een kom.
-
Snij de boter in stukjes en meng deze met de suiker in een andere kom. Voeg de eieren één voor één toe en klop op hoge snelheid. Schenk dit mengsel bij het poedermengsel en roer door tot je een glad beslag hebt.
-
Doe het beslag in een ingevette bakvorm en zet 30 à 35 minuten in de oven.
-
Als de taart weer goed is afgekoeld, kun je beginnen met het versieren: snij een driehoek in de taart voor de vissenstaart. Leg het lijf en de staart van de vis op een groot dienbord. Bestrijk de taart met chocopasta.
-
Snij de chocoladekoekjes doormidden en bedek 3/4 van de taart . Dit zijn de schubben van de vis. Verdeel de gekleurde parels tussen elke rij schubben.
-
Leg het suikerhartje op de plek waar het oog van de vis zit. Vorm met de Vahiné minicolors de omtrek
-
van het vissenhoofd.
-
Maak de staart af met suikerhartjes.