pasen
Paaseieren van chocola
Het Paasrecept waar je niet omheen kunt? Paaseieren natuurlijk! Leer ze zelf te maken met dit eenvoudige en smakelijke recept.
ingrediënten
Voor 4 personen
- 200 g kaakjes
- 200 g chocopasta
- 1 zak Wit glazuur
- 1 bakkerspotlood Decoratiestift Chocolade Hazelnootsmaak
- Decoratiehartjes
- Decoratiesterren
- 1 geklopt eiwit
HOE DOE JE PAASEIEREN VAN CHOCOLA
Materiaal
twee lepels
bakplaat
voorbereiding PAASEIEREN VAN CHOCOLAStap voor stap
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Vermaal de kaakjes.
-
Doe de vermalen kaakjes in een kom en meng deze met de chocopasta tot een gelijkmatig mengsel.
-
Maak bolletjes van het mengsel en vorm hier eitjes of kuikens van. Gebruik hiervoor twee lepels.
-
Leg ze op de bakplaat en bewaar deze 15 à 30 minuten in de vriezer.
-
Smelt het witte glazuur au bain-marie of in de magnetron.
-
Versier de eitjes met het glazuur en het bakkerspotlood. Plak de suikerhartjes of -sterren vast met een beetje geklopt eiwit
Tips
Maak een stevig deeg zodat de vorm goed behouden blijft.
Product Tips
Voeg een snufje Vahinè vanillepoeder toe aan de kwark.