pasen
Paasnestcupcakes
Versier je chocoladecupcakes met kleine nestjes om Pasen te vieren. Een creatief recept dat kleine en grote fijnproevers in vervoering brengt!
ingrediënten
Voor 5 personen
- 11O g pure kookchocolade
- 125 g boter
- 20 g Cacaopoeder
- 3 eieren
- 1 zak cupcakemix
- 150 g Chocolat de couverture
- 250 g kookroom
- 60 g boter
Voor het cupcakebeslag:
HOE DOE JE PAASNESTCUPCAKES
Materiaal
bakplaat voor muffins
1 kom
1 beslagkom
garde
spatel
spuitzak
voorbereiding PAASNESTCUPCAKESStap voor stap
-
Verwarm de oven voor tot 180°C (stand 6).
-
Vul een bakplaat voor muffins met papieren vormpjes.
-
Smelt de boter en de chocolade in de magnetron. Voeg het cacaopoeder toe en laat afkoelen.
-
Voeg 3 geklutste eieren toe aan de gesmolten chocolade.
-
Doe de cupcakemix in een kom. Voeg de afgekoelde chocolade toe en klop met een garde.
-
Schenk het beslag in de vormpjes en zet 15-18 minuten in de oven op 180°C (stand 6).
-
Laat de cupcakes daarna afkoelen op een rooster, voordat je ze gaat versieren.
-
Doe de chocoladedruppels in een beslagkom.
-
Breng de room in een steelpan tot net onder het kookpunt en giet deze in 3 keer over de chocolade heen. Meng na elke keer met een spatel.
-
Voeg de boter toe en blijf mengen met de spatel.
-
Laat de ganache 10 minuten rusten in de koelkast.
-
Doe de ganache in een spuitzak met een mondje met gaatjes. Versier de cupcakes met de ganache door een nestje te maken.
-
Versier de nestjes met kleine suikereitjes.