ontbijt brunch
Worteltaart met mascarpone
Waan jezelf in Amerikaanse sferen met deze traditionele en lekkere worteltaart met mascarponeglazuur!
ingrediënten
Voor 4 personen
- 250 g mascarpone
- 120 g poedersuiker
- 50 g Stukjes gebrande pistachenoten
- 250 g wortelen
- 1 citroen
- 4 eieren
- 150 g bruine suiker
- 175 g Hazelnootpoeder
- 110 g bloem
- 1/2 zout
- 1 zak Bakpoeder
- 1 Ceylon kaneel
- 1 4 kruiden-mix (optioneel)
Voor het glazuur
Voor de taart
HOE DOE JE WORTELTAART MET MASCARPONE
Materiaal
een rasp voor de zest
1 garde
1 elektrische mixer
taartvormpjes
voorbereiding WORTELTAART MET MASCARPONEStap voor stap
-
Verwarm de oven voor tot 180°C (stand 6)
-
Rasp de wortelen. Rasp de schil van de citroen (zest) en knijp het sap uit in een kom. Scheid de eiwitten van de dooiers.
-
Klop de eierdooiers met de suiker in een beslagkom en gebruik hiervoor een garde. Voeg het hazelnootpoeder, de bloem, zout, bakpoeder, de kruiden (of kaneel), het citroensap en zest en de wortelen toe. Meng door elkaar.
-
Klop de eiwitten stijf en spatel dit voorzichtig door het beslag.
-
Schenk het beslag in (kleine) taartvormpjes. Zet 20 minuten in de oven.
-
Bereid het glazuur: Doe de mascarpone en de poedersuiker in een beslagkom en klop dit 3 à 4 minuten met een elektrische mixer. Bewaar in de koelkast.
-
Bedek de taartjes, als ze afgekoeld zijn, met het glazuur en versier ze met de stukjes gebrande pistachenoten.
Tips
Voeg het sap van de geraspte wortelen toe voor een nog intensere smaak.
Product Tips
Voeg 100 g Vahinè Blonde rozijnen toe.