Worteltaart met mascarpone - Recept | Vahiné
Terug naar Recepten

ontbijt brunch

Worteltaart met mascarpone

Waan jezelf in Amerikaanse sferen met deze traditionele en lekkere worteltaart met mascarponeglazuur!

  • 4 onderdelen
  • 20 Minuten
  • Eenvoudig
  • 20 min

Materiaal

een rasp voor de zest
1 garde
1 elektrische mixer
taartvormpjes

Stap voor stap

  • Verwarm de oven voor tot 180°C (stand 6)

  • Rasp de wortelen. Rasp de schil van de citroen (zest) en knijp het sap uit in een kom. Scheid de eiwitten van de dooiers.

  • Klop de eierdooiers met de suiker in een beslagkom en gebruik hiervoor een garde. Voeg het hazelnootpoeder, de bloem, zout, bakpoeder, de kruiden (of kaneel), het citroensap en zest en de wortelen toe. Meng door elkaar.

  • Klop de eiwitten stijf en spatel dit voorzichtig door het beslag.

  • Schenk het beslag in (kleine) taartvormpjes. Zet 20 minuten in de oven.

  • Bereid het glazuur: Doe de mascarpone en de poedersuiker in een beslagkom en klop dit 3 à 4 minuten met een elektrische mixer. Bewaar in de koelkast.

  • Bedek de taartjes, als ze afgekoeld zijn, met het glazuur en versier ze met de stukjes gebrande pistachenoten.


tip view
Tips

Tips

Voeg het sap van de geraspte wortelen toe voor een nog intensere smaak.

tip view
Product Tips

Product Tips

Voeg 100 g Vahinè Blonde rozijnen toe.

Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
Chocolademuffins met karamel
  • Eenvoudig
Pannenkoeken met chocoladevulling
  • Eenvoudig
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate