ontbijt brunch
Pannenkoeken met kastanjemeel (glutenvrij)
Een recept voor pannenkoeken van kastanjemeel: verrassend, zacht van smaak en ze geven je een heerlijk herfstgevoel� Kleine bonus: dit recept is lactosevrij �n glutenvrij!
ingrediënten
Voor 3 à 4 personen
- 150 g kastanjemeel
- 100 g Hazelnootpoeder
- 40 g bruine suiker
- 1 zout
- 1/2 zak Bakpoeder BIO
- 2 plantaardige olie (noten, amandel, kokos…)
- 2 eieren
- 250 ml amandelmelk
- enkele gepelde hazelnoten
- chocopasta
- seizoensfruit
HOE DOE JE PANNENKOEKEN MET KASTANJEMEEL (GLUTENVRIJ)
Materiaal
1 kom
garde
spatel
koekenpan
voorbereiding PANNENKOEKEN MET KASTANJEMEEL (GLUTENVRIJ)Stap voor stap
-
Meng de bloem, hazelnootpoeder, suiker, zout en bakpoeder.
-
Voeg de olie, eieren en het zout toe en meng goed door elkaar.
-
Laat bet beslag minimaal 30 minuten rusten.
-
Giet een beetje olie in een kleine koekenpan en zet op een gematigd vuur. Volg de aanwijzingen voor de bereiding van de pannenkoeken. Als er kleine luchtbelletjes ontstaan, is het tijd om de pannenkoek om te keren. Herhaal de handelingen tot al het beslag opgebruikt is.
-
Bestrijk met chocopasta en bestrooi met hazelnoten en seizoensfruit.