Recept voor Chocokaramelstengels | Vahiné
Terug naar Recepten

ontbijt brunch

Chocokaramelstengels

Heerlijke stengels van bladerdeeg met banketbakkersroom en kleine stukjes chocokaramel. Een eenvoudig en snel recept, ideaal voor het ontbijt of gewoon als tussendoortje.

  • 4 onderdelen
  • 10 Minuten
  • Eenvoudig
  • 15 min

Materiaal

1 beslagkom
pan
garde
spatel
bakpapier
vershoudfolie
bakkwast

Stap voor stap

  • Verwam de melk in een pan op laag vuur (pas op dat de melk niet aankoekt).

  • Meng de suiker, bloem, vanille, het ei en een eierdooier.

  • Schenk de melk, als deze begint te koken, over het mengsel. Meng goed door elkaar.

  • Schenk het mengsel opnieuw in de pan en laat 4 minuten koken op een laag vuur. Blijf de crème voortdurend kloppen om te voorkomen dat het aanbrandt.

  • Haal de crème van het vuur af en schenk over in een koude kom. Dek onmiddellijk af met vershoudfolie (zorg ervoor dat de folie de crème raakt om velvorming te voorkomen).

  • Rol het bladerdeeg uit en snij rondjes uit. Snij deze vervolgens in 6 strengen.

  • Bedek de helft van de strengen met de banketbakkersroom. Gebruik hiervoor een eetlepel.

  • Bestrooi met choco-karamelklompjes. Leg de strengen zonder banketbakkersroom op de andere strengen en maak een vlecht. Bestrijk met wat eigeel en bestrooi met vanillesuiker.

  • Bak 15 minuten in de oven op 200°C (stand 7).


video

Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
Chocolademuffins met karamel
  • Eenvoudig
Pannenkoeken met chocoladevulling
  • Eenvoudig
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate