ontbijt brunch
Chocokaramelstengels
Heerlijke stengels van bladerdeeg met banketbakkersroom en kleine stukjes chocokaramel. Een eenvoudig en snel recept, ideaal voor het ontbijt of gewoon als tussendoortje.
ingrediënten
Voor 4 personen
- 250 ml melk
- 50 g bruine suiker
- 25 g bloem
- 1/4 Vanillepoeder
- 1 ei
- 2 eierdooiers
- 1 bladerdeeg
- 1 zak Choco Karamel klompjes
- 1 zak Vanillesuiker uit Madagascar
HOE DOE JE CHOCOKARAMELSTENGELS
Materiaal
1 beslagkom
pan
garde
spatel
bakpapier
vershoudfolie
bakkwast
voorbereiding CHOCOKARAMELSTENGELSStap voor stap
-
Verwam de melk in een pan op laag vuur (pas op dat de melk niet aankoekt).
-
Meng de suiker, bloem, vanille, het ei en een eierdooier.
-
Schenk de melk, als deze begint te koken, over het mengsel. Meng goed door elkaar.
-
Schenk het mengsel opnieuw in de pan en laat 4 minuten koken op een laag vuur. Blijf de crème voortdurend kloppen om te voorkomen dat het aanbrandt.
-
Haal de crème van het vuur af en schenk over in een koude kom. Dek onmiddellijk af met vershoudfolie (zorg ervoor dat de folie de crème raakt om velvorming te voorkomen).
-
Rol het bladerdeeg uit en snij rondjes uit. Snij deze vervolgens in 6 strengen.
-
Bedek de helft van de strengen met de banketbakkersroom. Gebruik hiervoor een eetlepel.
-
Bestrooi met choco-karamelklompjes. Leg de strengen zonder banketbakkersroom op de andere strengen en maak een vlecht. Bestrijk met wat eigeel en bestrooi met vanillesuiker.
-
Bak 15 minuten in de oven op 200°C (stand 7).