ontbijt brunch
Pannenkoeken met chocoladevulling
Heerlijke chocoladepannenkoeken met frambozen voor bij het ontbijt, de brunch of gewoon tussendoor! 3 minuten in de pan en de klus is al geklaard!
ingrediënten
Voor 6 personen
- 1 ei
- 2 zakken Vanillesuiker uit Madagascar
- 12,5 halfvolle melk
- 15 g gesmolten boter
- 125 g bloem
- 1 zak Bakpoeder
- 1 zout
- 1 zak Chocolat de couverture
- verse frambozen
- boter voor de koekenpan
HOE DOE JE PANNENKOEKEN MET CHOCOLADEVULLING
Materiaal
1 kom
garde
bord
koekenpan
spatel
voorbereiding PANNENKOEKEN MET CHOCOLADEVULLINGStap voor stap
-
Breek het ei boven een beslagkom en voeg de suiker toe.
-
Klop het mengsel, maar niet te luchtig. Voeg dan de melk en de gesmolten boter toe.
-
Zeef de bloem en bakpoeder boven een kom.
-
Voeg beetje bij beetje het mengsel van bloem en bakpoeder toe en klop goed na elke keer dat je het mengsel toevoegt om klontvorming te voorkomen. Het deeg moet dik en kleverig worden.
-
Snij de frambozen doormidden en bewaar ze op een bord. Hou in de buurt.
-
Laat de chocoladecouverture smelten. Volg hiervoor de aanwijzingen op de achterkant van het zakje. Zet apart.
-
Zet de koekenpan op het vuur en smelt een klontje boter. Giet 1 flinke eetlepel met beslag in het midden van de pan en laat 2 minuten bakken.
-
Giet hierop een flinke theelepel chocolade en voeg 1 of 2 halve frambozen toe.
-
Bedek de pannenkoek met een eetlepel beslag en keer deze voorzichtig om.
-
Laat nog enkele minuten bakken tot de pannenkoek een mooi goudbruine kleur heeft gekregen.
-
Doe hetzelfde met de rest van het beslag. Direct opdienen.