ontbijt brunch
Madeleines
Heerlijke zachte madeleines, om je terug te voeren naar je kindertijd!
ingrediënten
Voor 4 personen
- 90 g boter (gezouten of ongezouten)
- 3 eieren
- 100 g suiker
- 110 g bloem
- 1 Bakpoeder
- zest van 1 citroen
- 1 Ceylon kaneel
HOE DOE JE MADELEINES
Materiaal
1 garde
madeleinevormpjes
voorbereiding MADELEINESStap voor stap
-
Verwarm de oven voor tot 220°C (stand 7-8).
-
Smelt de boter en laat deze afkoelen.
-
Breek de eieren boven een beslagkom. Voeg de suiker toe en klop tot een schuimige massa.
-
Meng de bloem met het bakpoeder en voeg toe aan het mengsel. Voeg de gesmolten en afgekoelde boter toe, dan de fijngehakte citroenzest en een snufje kaneel. Meng goed door elkaar.
-
Laat het mengsel 30 minuten rusten. Het is nog beter om het een uur in de koelkast te bewaren om het deeg goed te laten rijzen.
-
Vul de madeleinevormpjes voor 2/3 met het beslag en zet ze 5 minuten in de oven. Zet de oven vervolgens lager tot 200°C (stand 6-7) en laat nog 10 minuten bakken. De madeleines zijn klaar als ze een goudbruine kleur hebben gekregen.
Tips
Vet metalen madeleinevormpjes goed in met boter.
Product Tips
Vervang de citroen en kaneel door 1 eetlepel oranjebloesemaroma van Vahinè.