ontbijt brunch
Kruidkoek
Een heerlijke (en makkelijke) klassieker om zelf te bereiden! Als bonus wordt je huis heerlijk gevuld met kerstgeuren!
ingrediënten
Voor 8 personen
- 250 g bloem
- 1 Ceylon kaneel
- 1 mix voor kruidkoek
- 1 zak Bakpoeder
- 50 g bruine suiker
- 1 zout
- 150 g gram honing
- 10 melk
- 25 g boter
- 1 ei
- Karamelsaus
- Gepelde walnoten
HOE DOE JE KRUIDKOEK
Materiaal
1 beslagkom
spatel
garde
cakevorm
voorbereiding KRUIDKOEKStap voor stap
-
Meng alle droge ingrediënten door elkaar.
-
Doe de melk en honing in een steelpan en smelt hierin de boter op een laag vuur.
-
Verwarm de oven voor tot 180°C (stand 6)
-
Haal de pan van het vuur als de boter is gesmolten. Voeg een geklutst ei toe en meng alles goed met de droge ingrediënten.
-
Vet een cakevorm in met boter en bepoeder de vorm met bloem. Giet het beslag in de vorm en bak 35 minuten op 180°C.
-
Giet vlak voor het opdienen de karamelsaus over de koek en bestrooi met de walnoten.
-
En als het lukt om het brood nog 1 dag te bewaren, dan komen de smaken nog beter uit!